Rogatica ostala bez povećanja za borce, poljoprivrednike...

Odbornici SDS u Skupštini opštine Rogatica uložili su pet amandmana na prijedlog nacrta budžeta ove lokalne zajednice za narednu godinu. Skupštinska većina, na poslednjoj sjednici, predvođena SNSD je odbila sve amandmane iako su bili vezani za povećanje granta boračkoj organizaciji , zatim stimulacije za proizvođače krompira, proizvodnju mlijeka i karate kluba.

Republika Srpska 20.12.2021 | 20:40
Rogatica ostala bez povećanja za borce, poljoprivrednike...

Amandmani su bili realni i opravdani i bili su životno vezani za boračke kategorije i druge kategorije građana, kažu u rogatičkom SDS, i naglašavaju da nisu usvojeni samo zato što ih je ova partija i opozicione stranke predložila. 

“Začuđujuće je da skupštinska većina nije usvojila amandman da se grant za opštinsku boračku organizaciju poveća za 50.000 KM . Da napomenemo da u poslednjih pet godina ni jedna konvertibilna marka nije povećana u grantu za borce, veterane , ratne vojne invalide i porodice poginulih srpskih boraca pa smo se nadali da će lokalna vlast za ovo imati razumijevanja, ali nije bilo tako", rekao je odbornikk SDS u Skupštini opštine Rogatica Tomislav Puhalac.

On je dodao da vlast za svoju  stranačku vojsku  iz redovna SNSD i koalicionih partnera izdvaja i za minorne projekte i aktivnosti  ali nema za boračku populaciju.

Drugim amandmanom je predloženo da se 100.000 KM preusmjeri za nabavku repromaterijala  poljoprivrednim proizvođačima za sjetvu krompira i strnih žita a treći za subvencije  proizvođačima mlijeka  od 0,10 KM po litru. 

„Imam šest krava muzara i dosad nikad nisam dobio stimulaciju od opštinskih vlasti. Čujem da je neće biti ni naredne godine a sve je poskupilo, tako da je situacija u ovoj proizvodnji veoma teška. Nekoliko farmi krava se dosad ugasilo", rekao je proizvođač mlijeka Nebojša Erić.

Karate klub u Rogatici vodi proslavljeni karatista Goran Marjanović , vice šampion bivše Jugoslavije. Klub kome je  on predsjednik  za četiri godine nije iz budžeta dobio ni jednu konvertiibilnu marku, kako on kaže, samo zato što pripada opozicionoj stranci

„Peta je godina da klub koji okuplja oko 40 karatista ne dobija nikakvu donaciju iz budžeta opštine. Odbornici opozicije su na prijedlog budžeta predložili amandman da nam se dodjeli minimalno 3.000 KM ali ni to nije prošlo. Odgovor načelnika opštine Milorada Jagodića bio je da je to privatni klub a on postoji od 1986.godine", ogorčen je Marjanović.

Skupštinsku većinu u Rogatici čine odbornici SNSD, DEMOS-a Ujedinjene Srpske  i jedan bivši odbornik PDP.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Karatista

20.12.2021 22:59

E cuj ne dati karatistima ni dinar, a ljudi se pobise medjusobom od 1986.Ko da to oni rade iz licnog zadovoljstva a ne zbog opste stvari.

ODGOVORITE
Name

Tatar

21.12.2021 09:27

Dobro je da je tako valjda ce nakon ovoga progledati i borci i ostali narod

ODGOVORITE
Name

PODSTICAJ

21.12.2021 09:53

Taj jagodic se bavi sporednim stvarima, njega ne interesuju teme od kojih narod zivi - poljoprivreda, stocarstvo, pa ja sto je unistio "Agrokombinat", cuvenu firmu u Rogatici? Osobu sa tolikom sujetom nema nadaleko. Pet godina drzi na Borikama prazan objekat, umjesto da mu osmisli neku namjenu: sportsku, turisticku, proizvodnu i zaposli nesto radnika, ali ne i ne, samo zato sto je renoviran od strane SDS-ove vlasti.

ODGOVORITE
Name

kun fu

21.12.2021 13:04

A ko nam se nudi kao alternativa?Bivsi policajac u penziji sto je tridestero iz kuce skrko na budzet ili ovaj kun fu majstor sto je Sjemec ostavio u dugu 13 miliona a radnike kuci poslao.Kakva je razlika?