Одређене мјере забране за Здравка Кандића и остале

Суд БиХ је донио рјешење којим је одбијен приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање мјере притвора осумњиченима Здравку Кандићу, Драгану Ђурђићу, Драгану Иванишевићу, Горану Дошли, Милану Трифковићу, Синиши Кандићу, Драгославу Аћимовићу и Младену Кандићу.

Република Српска 20.12.2021 | 13:35
Одређене мјере забране за Здравка Кандића и остале

Суд БиХ донио је ову одлуку 17. децембра, а Тужилаштво је затражило мјеру притвора за ова лица због опасности од бјекства те због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче и одредио им мјере забране.

"Истим рјешењем осумњиченима Здравку Кандићу, Драгану Ђурђићу, Драгану Иванишевићу, Горану Дошли, Милану Трифковићу, Синиши Кандићу, Драгославу Аћимовићу и Младену Кандићу одређене су мјере забране напуштања боравишта, односно адресе становања, односно кућни притвор", саопштено је данас из Суда БиХ.

У саопштењу се додаје да им се одређује забрана путовања ван БиХ, забрана састајања с одређеним лицима на начин да се осумњиченим забрањује састајање или на било који начин контактирање /посредно или непосредно/ са свједоцима наведеним у приједлогу Тужилаштва БиХ за одређивање притвора, као и другим потенцијалним свједоцима.

Ова лица осумњиченена су да су починила кривично дјело злочини против човјечности према Кривичном закону БиХ и кривичног дјела ратни злочин против ратних заробљеника. 

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

киклоп

20.12.2021 13:58

а хоцелисе икада покренут питање ко поби србе у јосаници код фоце на никољдан гдесу побијени старци зене и деца медју њима двоје деце младји од 10г а побилесуји снаге армије бих јели то правда србске зртве су мање вазне од муслиманских није ова дрзава дјаба названа тамни вилајет богце судит свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

20.12.2021 15:12

Питај Додика он све зна.