Određene mjere zabrane za Zdravka Kandića i ostale

Sud BiH je donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenima Zdravku Кandiću, Draganu Đurđiću, Draganu Ivaniševiću, Goranu Došli, Milanu Trifkoviću, Siniši Кandiću, Dragoslavu Aćimoviću i Mladenu Кandiću.

Republika Srpska 20.12.2021 | 13:35
Određene mjere zabrane za Zdravka Kandića i ostale

Sud BiH donio je ovu odluku 17. decembra, a Tužilaštvo je zatražilo mjeru pritvora za ova lica zbog opasnosti od bjekstva te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i odredio im mjere zabrane.

"Istim rješenjem osumnjičenima Zdravku Кandiću, Draganu Đurđiću, Draganu Ivaniševiću, Goranu Došli, Milanu Trifkoviću, Siniši Кandiću, Dragoslavu Aćimoviću i Mladenu Кandiću određene su mjere zabrane napuštanja boravišta, odnosno adrese stanovanja, odnosno kućni pritvor", saopšteno je danas iz Suda BiH.

U saopštenju se dodaje da im se određuje zabrana putovanja van BiH, zabrana sastajanja s određenim licima na način da se osumnjičenim zabranjuje sastajanje ili na bilo koji način kontaktiranje /posredno ili neposredno/ sa svjedocima navedenim u prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, kao i drugim potencijalnim svjedocima.

Ova lica osumnjičenena su da su počinila krivično djelo zločini protiv čovječnosti prema Кrivičnom zakonu BiH i krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. 

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kiklop

20.12.2021 13:58

a hocelise ikada pokrenut pitanje ko pobi srbe u josanici kod foce na nikoljdan gdesu pobijeni starci zene i deca medju njima dvoje dece mladji od 10g a pobilesuji snage armije bih jeli to pravda srbske zrtve su manje vazne od muslimanskih nije ova drzava djaba nazvana tamni vilajet bogce sudit svima

ODGOVORITE
Name

Nenad

20.12.2021 15:12

Pitaj Dodika on sve zna.