Данас прохладан дан на сјеверу и угодан на југу

 - Сунчан дан очекују Републику Српску и Федерацију БиХ овог 19. децембра, прохладан на сјеверу, угодан на југу.

Босна и Херцеговина 19.12.2021 | 08:35
Данас прохладан дан на сјеверу и угодан на југу

До постепеног смањења облачности доћи ће током пријеподнева, па ће током дана бити сунчано уз малу, на истоку промјенљиву до претежну облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен западни вјетар на сјеверу, а на југу умјерена до јака бура, која ће слабити.

Максимална температура ваздуха од два до седам, на сјеверозападу и на југу до 12 степени, у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а у Херцеговини претежно сунчано.

Соколац, Хан Пијесак и Иван-седло јутрос су са минус четири степена измјерена у 7.00 часова били најхладнији, затим слиједе Калиновик и Широки Бријег са минус три.

У Билећи, Сарајеву, Бугојну и Грудама измјерена су минус два степена, у Требињу, Рудом, Новом Граду, Мркоњић Граду, Гацку и Бихаћу минус један, у Фочи, Сребреници, Мостару, Шипову, Санском Мосту, Вишеграду, Приједору и Зеници нула степени.

У плусу је јутрос било у Добоју, Српцу и Рибнику један степен, у Бањалуци, на Мраковици и у Ливну два степена, у Бијељини три и у Градачцу и Неуму четири степена.

Падавине су забиљежене на Сокоцу и Хан Пијеску, те у Калиновику, Вишеграду, Фочи, Гацку и Сребреници.

На Хан Пијеску снијег је висок 63 центиметра, на Чемерну 56, на Сокоцу 29, у Калиновику 20, у Гацку 14 и у Сребреници шест центиметара. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар