Danas prohladan dan na sjeveru i ugodan na jugu

 - Sunčan dan očekuju Republiku Srpsku i Federaciju BiH ovog 19. decembra, prohladan na sjeveru, ugodan na jugu.

Bosna i Hercegovina 19.12.2021 | 08:35
Danas prohladan dan na sjeveru i ugodan na jugu

Do postepenog smanjenja oblačnosti doći će tokom prijepodneva, pa će tokom dana biti sunčano uz malu, na istoku promjenljivu do pretežnu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren zapadni vjetar na sjeveru, a na jugu umjerena do jaka bura, koja će slabiti.

Maksimalna temperatura vazduha od dva do sedam, na sjeverozapadu i na jugu do 12 stepeni, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Sokolac, Han Pijesak i Ivan-sedlo jutros su sa minus četiri stepena izmjerena u 7.00 časova bili najhladniji, zatim slijede Кalinovik i Široki Brijeg sa minus tri.

U Bileći, Sarajevu, Bugojnu i Grudama izmjerena su minus dva stepena, u Trebinju, Rudom, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu, Gacku i Bihaću minus jedan, u Foči, Srebrenici, Mostaru, Šipovu, Sanskom Mostu, Višegradu, Prijedoru i Zenici nula stepeni.

U plusu je jutros bilo u Doboju, Srpcu i Ribniku jedan stepen, u Banjaluci, na Mrakovici i u Livnu dva stepena, u Bijeljini tri i u Gradačcu i Neumu četiri stepena.

Padavine su zabilježene na Sokocu i Han Pijesku, te u Кalinoviku, Višegradu, Foči, Gacku i Srebrenici.

Na Han Pijesku snijeg je visok 63 centimetra, na Čemernu 56, na Sokocu 29, u Кalinoviku 20, u Gacku 14 i u Srebrenici šest centimetara. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar