Данас облачно, мјестимично снијег, на југу сунчано

Слаб снијег данас се очекује у централним крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, док ће на југу бити вјетровито и сунчано.

Република Српска 18.12.2021 | 09:36
Данас облачно, мјестимично снијег, на југу сунчано

Током пријеподнева ће у централном појасу бити облачно и мјестимично уз сусњежицу и снијег. На југу и југозападу промјењљиво са сунчаним интервалима. Током дана снијег ће почети са јењава, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У већини осталих предјела биће промјењљиво до претежно облачно са могућим сунчаним интервалима, док ће на југу бити сунчано и вјетровито.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, послије подне у скретању на западни, на југу умјерена до јака бура.

Највиша дневна температура ваздуха од нула до пет, на југу до седам, а у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме, понегдје пада слаб снијег, а на истоку слаба киша. Једино је у Херцеговини претежно сунчано.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус десет, Чемерно и Хан Пијесак минус четири, Калиновик и Иван-седло минус три, Соколац и Мраковица минус два, Нови Град минус један, Приједор, Гацко, Сарајево, Бугојно и Сребреница нула, Билећа, Мркоњић Град, Рудо и Ливно један, Бијељина, Вишеград, Зворник, Бихаћ и Зеница два, Фоча и Градачац три, Бањалука, Добој, Градишка, Груде, Сански Мост и Широки Бријег четири, Требиње пет, Мостар шест и Неум осам степени Целзијусових.

Падавине су у протекла 24 часа забиљежене у вишим крајевима на истоку. Највећи снијег је на Хан Пијеску гдје је јутрос измјерено 69 центиметара, затим на Чемерну 56, на Сокоцу 27, у Калиновику 20, у Гацку 11 и у Сребреници осам центиметара.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар