Не дозвољавам понижавање ДНС и њеног предсједника

"Да сам побједио побједа би припадала свима и сви би је својатали. Постоји добра народна изрека - "У побједи се не понеси, у поразу се не понизи". У своје и име ДНС у Приједору љубазно молим све дежурне трагаче за изговорима - не дозвољавам понижавање ДНС и њеног предсједника Ненада Нешића", наводи Предојевић. 

Република Српска 17.12.2021 | 18:04
Не дозвољавам понижавање ДНС и њеног предсједника

- Много страсти на политичкој сцени узбуркао је пораз на изборима у Приједору протекле недјеље. Прије свега, још једном бих честитао побједнику и новом градоначелнику Слободану Јавору (СНСД), саопштио је предсједник Градског одбора ДНС-а Горан Предојевић, који је био опозициони кандидат за градоначелника Приједора. 

Он каже да су у ДНС били свјесни да би и у случају моје побједе и мог пораза, фокус критике била та странка и њен предсједник Ненад Нешић.

"Да сам побједио побједа би припадала свима и сви би је својатали. Постоји добра народна изрека - "У побједи се не понеси, у поразу се не понизи". У своје и име ДНС у Приједору љубазно молим све дежурне трагаче за изговорима - не дозвољавам понижавање ДНС и њеног предсједника Ненада Нешића", наводи Предојевић. 

Он наводи да резултати са бирачких мјеста јасно указују да није било неопходне потребне синергије опозиционих странака.

"Ја ћу увијек узети и преузети свој дио одговорности али математика је јасна - тамо гдје су гласови кандидата СДС са прошлих избора били потребни да се побједи тих гласова није било. И о томе треба да разговарамо. Не тако што ћемо тражити кривца него да видимо како да нам се то не понови 2022. године", објашњава Предојевић.

Све вријеме кампање, наводи он, од мене се правила слика човјека који ваљда треба да се стиди своје странке.

"Нисам то истицао раније јер смо и Ненад Нешић и ја искрено посвећени јединству опозиције и ћутали смо о томе. Био сам убачен у сталну потребу неких људи да оцјењују подобност у опозицији. Па се онда истичемо Милош Станишић, Радислав Јовичић или ја као људи који треба да се стиде своје странке. Доста је! Ми смо ДНС. И ДНС можете прихватити за партнера или не. И послали смо врло трезвен и конкретан приједлог. У покушајима да нас одвојите остаћете сами, у комбинацијама које су се у прошлости већ више пута показале неуспјешним". 

Наглашава да је добијен рат посљедица искустава које научите из побједа и пораза у њему.

"Ја у недјељу нисам изгубио као човјек јер сам много научио. Научио је и ДНС. Хајде да заједно грешке не понављамо или их даље понављајте сами. И за крај, да се не љуте сви који су помогли и којима сам од срца захвалан - ако вам треба примјер како даље, учите од појединих предсједника МО СДС-а-а и првих људи ПДП у Приједору господе Деретића и Драгојевића. Они  су остали уз себе и кад су их напустили "њихови”, наводи Предојевић.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Има јос једна пословица

17.12.2021 17:27

" с ким си - такав си "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

17.12.2021 18:15

Бас тако. Крајње је вријеме да Јелена Тривић са Вукотом и јос пар постених неукаљаних људи формира странку и отресе старе и нове битанге СДС-а, ПДП-а и ДНС-а. Колико год Јелена била квалитетна они ће је каљати. Јелена отреси багру и храбро крени.

Name

Бака Јока

17.12.2021 23:09

Сине мој, дрзи се ти своје струке, није политика за тебе!

Name

Марко

17.12.2021 17:30

Господине Предојевићу гласао сам за Вас. Сматрао сам да има паметних грађана у мом граду и да ће предност дати доктору специјалисти, а не оном неписменом Јавору. Преварио сам се и нећу више излазити на изборе. Али треба бити и искрен па рећи да сте у ТВ дуелу са неписменим Јавором били превише учтиви и нисте одговорили на његове ниске ударце. Можда је и то дио разлога за пораз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

17.12.2021 18:00

Изађи на изборе и поништи листић, корисно је, јер ће твој глас свакако отићи за позицију

Name

Е

17.12.2021 19:03

@Са ја то годинама радим, тачније од 2000. Нема ништа ни од тога.

Name

Није него

17.12.2021 19:11

Ово само говори да људи нису требали ићи на изборе и да су поступили памено. И да ће вјероват тим потезом ДНС нестати а није требао ни настати.

Name

ООДНС К.ВАРОШ

17.12.2021 17:47

Честитке г. Предојевићу! И у поразу показује своју величину. Ко разумије ве је рекао. Пред њим и оваквим младим умереним људима је будућност. ДНС мора бити поносан на њега без обзира што су избори изгубљени ал пред њим и ДНС-ом је још доста избора, сигурних побједа и добрих резултата. САМО НАПРИЈЕД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

није вријеме...

17.12.2021 19:58

Господине Предојевицу,неупитно је да сте добра,образована и карактерна особа.Нису Вас смјели тако лако потросити,ма како се они звали и којој опцији припадали.Зато не браните никога,нису заслужили,а криви су,јер су имали шансу да оставе мизерна, лична поткусуривања да добију много.Али ипак је све ово, једна мала циркуска шатра ,у којој само кловнови наступају.Вама свако добро,а народ нека још чека у нади да ће се од неког јавора,буквана,дудана истесати човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.12.2021 22:51

Докторе Писао сам Вам да не улазите у политички глиб и блато Да учите и будете бр1 у својој области Напустите политику погрешну Какав ДНС каква политика једног вође који само цека изборе да се прикључи снсд после избора да он настави са градњом својих зграда у тивту и источном сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

18.12.2021 08:43

Иди Додику зали се њему

ОДГОВОРИТЕ