Када треба кредит и када недостаје новца власт ради

Крај је године и вријеме када се сумирају резултати рада, али и подвлаче финансијски биланси. Државна власт БиХ, прије свега због опструкција из Републике Српске не може се похвалити ни радом нити може подвући неки финансијски биланс. Изузев кредита.

Босна и Херцеговина 16.12.2021 | 12:39
Када треба кредит и када недостаје новца власт ради

Мјесецима Зоран Тегелтија као предсједавајући Савјета министара готово да није ни видљив на политичкој сцени. Утопио се у сивило владе коју води док слијепо прати рушилачки поход предсједника његове странке Милорада Додика.

Тако је званична политика власти из Републике Српске прије пола године званично успостављена блокада, уз фусноту да ће политички представници из Српске на државном ниову учествовати само када је у питању интерес Републике Српске. А паралелно се сви труде да понизе државу од које имају корист.

Данашња сједница Савјета министара, једна од ријетких у посљедње вријеме заказана да би се дала одобрења за нова задуживања.

Од 23 тачке дневног реда, међу којима је и записник са прошле сједнице те текућа питања, чак 12 тачака које се директно односе на зајмове и грантове.

Другим ријечима када недостаје новца онда се сједница може одржати и држава задужити те успут покупити грантове који добро дођу за покривање порпалих политика.

Савјет министара данас требало изгласати и дати одобрења на низ амандмана и нацрта споразума о зајмовима, кредитима и грантовима. Тако БиХ очекује новац од Европске банке за обнову и развој, од Међународне банке з аобнову и развој, Европске инвестицијске банке, Кувајтског фонда за арапски и економски развој и тако даље.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Додо рови и рови

16.12.2021 11:55

Додо држи све у руци сви му подилазе и дају Донације или кредите. Чак и странце заводи и угадјају му. Толико дуго му тетоше а он риви и рови и РС а и цијелу БиХ. Залутао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

16.12.2021 13:15

Мозда хоце нови корт маркет да отвори,па му зафалило.

Name

Реал-ан

16.12.2021 13:53

СНСД,СДА,ХДЗ треба избрисати с политицке сцене БиХ и тек тад це ова земља и народ продисат пуним плуцима. До тад остаје само индустријски кисик и гусење без икакве одговорности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.12.2021 14:24

Оцито је боље кад не раде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

16.12.2021 14:57

Власт не ради него пљаћка народ шта мислите колико че отићи за изборе и у ђепове него треба бојковати а рачуне замрзнути

ОДГОВОРИТЕ