Kada treba kredit i kada nedostaje novca vlast radi

Kraj je godine i vrijeme kada se sumiraju rezultati rada, ali i podvlače finansijski bilansi. Državna vlast BiH, prije svega zbog opstrukcija iz Republike Srpske ne može se pohvaliti ni radom niti može podvući neki finansijski bilans. Izuzev kredita.

Bosna i Hercegovina 16.12.2021 | 12:39
Kada treba kredit i kada nedostaje novca vlast radi

Mjesecima Zoran Tegeltija kao predsjedavajući Savjeta ministara gotovo da nije ni vidljiv na političkoj sceni. Utopio se u sivilo vlade koju vodi dok slijepo prati rušilački pohod predsjednika njegove stranke Milorada Dodika.

Tako je zvanična politika vlasti iz Republike Srpske prije pola godine zvanično uspostavljena blokada, uz fusnotu da će politički predstavnici iz Srpske na državnom niovu učestvovati samo kada je u pitanju interes Republike Srpske. A paralelno se svi trude da ponize državu od koje imaju korist.

Današnja sjednica Savjeta ministara, jedna od rijetkih u posljednje vrijeme zakazana da bi se dala odobrenja za nova zaduživanja.

Od 23 tačke dnevnog reda, među kojima je i zapisnik sa prošle sjednice te tekuća pitanja, čak 12 tačaka koje se direktno odnose na zajmove i grantove.

Drugim riječima kada nedostaje novca onda se sjednica može održati i država zadužiti te usput pokupiti grantove koji dobro dođu za pokrivanje porpalih politika.

Savjet ministara danas trebalo izglasati i dati odobrenja na niz amandmana i nacrta sporazuma o zajmovima, kreditima i grantovima. Tako BiH očekuje novac od Evropske banke za obnovu i razvoj, od Međunarodne banke z aobnovu i razvoj, Evropske investicijske banke, Kuvajtskog fonda za arapski i ekonomski razvoj i tako dalje.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dodo rovi i rovi

16.12.2021 11:55

Dodo drži sve u ruci svi mu podilaze i daju Donacije ili kredite. Čak i strance zavodi i ugadjaju mu. Toliko dugo mu tetoše a on rivi i rovi i RS a i cijelu BiH. Zalutao.

ODGOVORITE
Name

Borac

16.12.2021 13:15

Mozda hoce novi kort market da otvori,pa mu zafalilo.

Name

Real-an

16.12.2021 13:53

SNSD,SDA,HDZ treba izbrisati s politicke scene BiH i tek tad ce ova zemlja i narod prodisat punim plucima. Do tad ostaje samo industrijski kisik i gusenje bez ikakve odgovornosti.

ODGOVORITE
Name

Istina

16.12.2021 14:24

Ocito je bolje kad ne rade!

ODGOVORITE
Name

Miromo

16.12.2021 14:57

Vlast ne radi nego pljaćka narod šta mislite koliko če otići za izbore i u đepove nego treba bojkovati a račune zamrznuti

ODGOVORITE