Руководству Цивилне заштите РС мандати "легализовани"

Влада Републике Српске именовала је поново Милана Новитовића за вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите, након што је мјесец и по ту дужност обављао мимо прописа.

Република Српска 15.12.2021 | 13:07
Руководству Цивилне заштите РС мандати "легализовани"

Влада је на сједници 2. децембра Новитовића прво разријешила са функције због истека времена на које је постављен, иако је то вријеме истекло 1. новембра.

На истој сједници Влада је Новитовића поново именовала за вршиоца дужности директора на период до 90 дана.

Да је останак Новитовића на функцији био неизвјестан потврђује и чињеница да одлука о постављењу, прво, није донесене приликом истека његовог мандата почетком новембра, а друго, и када је донесена почетком децембра није одмах објављена у Службеном гласнику РС.

Тек прије два дана одлука о постављену је објављена, те је Новитовић од јуче поново правоснажно вршилац дужности директора Цивилне заштите РС.

Од јуче су на исти начин „легализовани“ и мандати његовог замјеника Ненада Ћука и помоћника Драгана Коса којима је такође претходни мандат раније истекао.

Подсјећамо, ЦАПИТАЛ је крајем новембра објавио да је Цивилна заштита без руководства јер су мандати истекли и Новитовићу и његовом замјенику.

Занимљиво је било објашњење Новитовића који је рекао да то што пише да је именован на период до 90 дана не значи да му је ограничен мандат.

“Нема везе шта пише у рјешењу, мандат престаје даном доношења рјешења о престанку мандата. То рјешење, за које мислите да је ограничено временски, мора се донијети рјешење о престанку мандата и све док Влада не донесе то рјешење, мандат траје. Дакле, мандат не траје 90 дана, него до дана разрјешења”, тумачио је закон на свој начин Новитовић за ЦАПИТАЛ.

Да се одлуке о именовањима и постављењима не могу тако тумачити потврђује управо и нова одлука о постављењу коју је Влада донијела у вези са Новитовићем, иако са мјесец и по закашњења.

(Цапитал)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ре

15.12.2021 12:44

Како је паметан.Како мудро тумачи закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад крмци занијеме

15.12.2021 13:05

Цуј влада, ваљда реко балван!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

15.12.2021 13:10

Слузбена аута Цивилне застите возају по викендицама приватним и викендима јос упале и ротације. Страсни комплекси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

15.12.2021 13:27

Узас Новитовиц једна пропаст за ЦЗ ....цујем да и раднике искористава,поготово љубавнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЛАТНО ПОЉЕ

15.12.2021 15:07

СВИ ВРСИОЦИ ДУЗНОСТИ ДИРЕКТИРА КОЈЕ ЈЕ ВЛАДА ПОСТАВИЛА ИМАЈУ ЗАДАТАК ДА ИЗВЛАЦЕ ПАРЕ ЗА ВЛАДАЈУЦЕ СТРАНКЕ ЈЕР СУ УЦИЈЕЊЕНИ.И ОНДА СЕ БУНИМО СТО НАМ СТРАНЦИ НАМЕЦУ ЗАКОНЕ.ПА ОВО БЕЗАКОЊЕ ЈЕ ОПАСНИЈЕ ОД РАКА.АКО СЕ ОВО ПУСТИ ДА ОВАКО РЕЦЕ У КОЈОЈ ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ РАДИ САМ ЗА СЕБЕ КРСЕЦИ СВЕ ЗАКОНЕ ОВДЈЕ ЦЕ НАСРАТИ ИЗОКАЦИЈА РС И ОД ОВО МАЛО ОРИЈАТЕЉА КОЈЕ ЈОС УВИЈЕК ИМАМО.НИКО НЕЦЕ БЕЗАКОЊЕ У СВОМ ОКРУЗЕЊУ.ЗАТО И ТРАЗЕ ВРАЦАЊЕ НАДЛЕЗНОСТИ ДА МОГУ САКА ЉУДИ ДА РАДИ СТА ХОЦЕ.ЗИВЕЛАXСЈЕВЕРНА КОРЕЈА.ЈОС ФАЛЕ ФРИЗУРЕ ЈЕДНООБРАЗНЕ.

Name

Милош Будић

15.12.2021 13:33

Само да кажем да је неправда начињена..наш кадар Александар Ђекић је буквално наглавачке избачен са мјеста замјеник само зато што је указивао на то шта раде у ЦЗ-и. Криминал и то озбиљан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.12.2021 15:38

Оба сте ратни профитери и "велике борчине". То се зна у Српцу.

Name

Градјанин

15.12.2021 14:44

Питајте га гдје су паре од ватрогасног савеза за 2020 и 2021 годину, око 5 милиона КМ, ни лопате нису купили од тих пара, а камоли камион за ватригасце који вец двије године од како је он директор немају ни за лопате да купе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

15.12.2021 18:53

Што се не представиш ко си ја сам јавно писао. А ја сам у борац а и радио приватно и плаћао порез. Написи ко си и ста си ти радио. А Ђукића питај гдје је био нецу ја њега да браним. Знам да добио отказ и сад ода нема чим кифле купити.

Name

Саса

16.12.2021 09:23

Колетарна стета Цивилне,гледа само своје интересе....треба намирити зене,дјецу и љубавнице. Цивилну довео до пропастил,то је некас била институција док коси поцела странацка запосљавања кркана из Калиновика,Трнова ,Пала,Сокоца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

16.12.2021 09:59

Напастују туђе зене,раднице.Бахато се понашају, поготово са возилима,која светлосна упозорења они дају на путевима?Где журе?они су учесници у саобраћају као и сви други.

ОДГОВОРИТЕ