Rukovodstvu Civilne zaštite RS mandati "legalizovani"

Vlada Republike Srpske imenovala je ponovo Milana Novitovića za vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite, nakon što je mjesec i po tu dužnost obavljao mimo propisa.

Republika Srpska 15.12.2021 | 13:07
Rukovodstvu Civilne zaštite RS mandati "legalizovani"

Vlada je na sjednici 2. decembra Novitovića prvo razriješila sa funkcije zbog isteka vremena na koje je postavljen, iako je to vrijeme isteklo 1. novembra.

Na istoj sjednici Vlada je Novitovića ponovo imenovala za vršioca dužnosti direktora na period do 90 dana.

Da je ostanak Novitovića na funkciji bio neizvjestan potvrđuje i činjenica da odluka o postavljenju, prvo, nije donesene prilikom isteka njegovog mandata početkom novembra, a drugo, i kada je donesena početkom decembra nije odmah objavljena u Službenom glasniku RS.

Tek prije dva dana odluka o postavljenu je objavljena, te je Novitović od juče ponovo pravosnažno vršilac dužnosti direktora Civilne zaštite RS.

Od juče su na isti način „legalizovani“ i mandati njegovog zamjenika Nenada Ćuka i pomoćnika Dragana Kosa kojima je takođe prethodni mandat ranije istekao.

Podsjećamo, CAPITAL je krajem novembra objavio da je Civilna zaštita bez rukovodstva jer su mandati istekli i Novitoviću i njegovom zamjeniku.

Zanimljivo je bilo objašnjenje Novitovića koji je rekao da to što piše da je imenovan na period do 90 dana ne znači da mu je ograničen mandat.

“Nema veze šta piše u rješenju, mandat prestaje danom donošenja rješenja o prestanku mandata. To rješenje, za koje mislite da je ograničeno vremenski, mora se donijeti rješenje o prestanku mandata i sve dok Vlada ne donese to rješenje, mandat traje. Dakle, mandat ne traje 90 dana, nego do dana razrješenja”, tumačio je zakon na svoj način Novitović za CAPITAL.

Da se odluke o imenovanjima i postavljenjima ne mogu tako tumačiti potvrđuje upravo i nova odluka o postavljenju koju je Vlada donijela u vezi sa Novitovićem, iako sa mjesec i po zakašnjenja.

(Capital)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

re

15.12.2021 12:44

Kako je pametan.Kako mudro tumači zakon.

ODGOVORITE
Name

Kad krmci zanijeme

15.12.2021 13:05

Cuj vlada, valjda reko balvan!

ODGOVORITE
Name

Bruka

15.12.2021 13:10

Sluzbena auta Civilne zastite vozaju po vikendicama privatnim i vikendima jos upale i rotacije. Strasni kompleksi

ODGOVORITE
Name

Sanja

15.12.2021 13:27

Uzas Novitovic jedna propast za CZ ....cujem da i radnike iskoristava,pogotovo ljubavnice

ODGOVORITE
Name

ZLATNO POLJE

15.12.2021 15:07

SVI VRSIOCI DUZNOSTI DIREKTIRA KOJE JE VLADA POSTAVILA IMAJU ZADATAK DA IZVLACE PARE ZA VLADAJUCE STRANKE JER SU UCIJENJENI.I ONDA SE BUNIMO STO NAM STRANCI NAMECU ZAKONE.PA OVO BEZAKONJE JE OPASNIJE OD RAKA.AKO SE OVO PUSTI DA OVAKO RECE U KOJOJ PREDSJEDNIK VLADE RADI SAM ZA SEBE KRSECI SVE ZAKONE OVDJE CE NASRATI IZOKACIJA RS I OD OVO MALO ORIJATELJA KOJE JOS UVIJEK IMAMO.NIKO NECE BEZAKONJE U SVOM OKRUZENJU.ZATO I TRAZE VRACANJE NADLEZNOSTI DA MOGU SAKA LJUDI DA RADI STA HOCE.ZIVELAXSJEVERNA KOREJA.JOS FALE FRIZURE JEDNOOBRAZNE.

Name

Miloš Budić

15.12.2021 13:33

Samo da kažem da je nepravda načinjena..naš kadar Aleksandar Đekić je bukvalno naglavačke izbačen sa mjesta zamjenik samo zato što je ukazivao na to šta rade u CZ-i. Kriminal i to ozbiljan.

ODGOVORITE
Name

re

15.12.2021 15:38

Oba ste ratni profiteri i "velike borčine". To se zna u Srpcu.

Name

Gradjanin

15.12.2021 14:44

Pitajte ga gdje su pare od vatrogasnog saveza za 2020 i 2021 godinu, oko 5 miliona KM, ni lopate nisu kupili od tih para, a kamoli kamion za vatrigasce koji vec dvije godine od kako je on direktor nemaju ni za lopate da kupe

ODGOVORITE
Name

Miloš

15.12.2021 18:53

Što se ne predstaviš ko si ja sam javno pisao. A ja sam u borac a i radio privatno i plaćao porez. Napisi ko si i sta si ti radio. A Đukića pitaj gdje je bio necu ja njega da branim. Znam da dobio otkaz i sad oda nema čim kifle kupiti.

Name

Sasa

16.12.2021 09:23

Koletarna steta Civilne,gleda samo svoje interese....treba namiriti zene,djecu i ljubavnice. Civilnu doveo do propastil,to je nekas bila institucija dok kosi pocela stranacka zaposljavanja krkana iz Kalinovika,Trnova ,Pala,Sokoca...

ODGOVORITE
Name

Trn

16.12.2021 09:59

Napastuju tuđe zene,radnice.Bahato se ponašaju, pogotovo sa vozilima,koja svetlosna upozorenja oni daju na putevima?Gde žure?oni su učesnici u saobraćaju kao i svi drugi.

ODGOVORITE