Њемачка: Рације због пријетњи смрћу премијеру

Немачка специјална полиција претражила је неколико објеката у Саксонији у оквиру истраге о плану за убиство премијера ове покрајине Михаела Кречмера.

Свијет 15.12.2021 | 13:02
Њемачка: Рације због пријетњи смрћу премијеру

Према тврдњи медија, његову егзекуцију планирали су антиваксери.

Рације у Дрездену имале су за циљ појединце, чланове групе "Дрезден офлајн мрежа" која је користила апликацију Телеграм за размену порука о плановима за убиство, саопштила је полиција.

Претреси су изведени након изјава чланова групе на Телеграму које су указивале да можда поседују оружје, навела је полиција.

У Саксонији, која има другу највишу стопу заражавања коронавирусом у Немачкој и најнижу стопу вакцинације, протеклих недеља одржано је више протеста противника рестриктивних мера. Портпарол покрајинске криминалистичке службе (ЛКА) Том Бернард рекао је да се претреси код осумњичених лица врше од јутрос у склопу истраге против лица која су под сумњом за тешко кривично дело припреме угрожавања државе. Предмет акције полиције су пет лица – једна жена (34) и четири мушкарца стари од 32 до 64 године из Дрездена.

Истрага се води против чланова групе на мрежи Телеграм „Дрезден офлајн умрежавање“, који наводно поседују и наоружање. Једно од лица, код којег је извршен претрес, починио је, како је саопштено, додатно кривично дело увреде полицајаца и опирање извршним властима.

Немачки јавни сервис ЗДФ објавио је, недавно, да су на групи на Телеграму дељени конкретни планови за атентат, у вези са дискусијом о увођењу обавезне вакцинације. На ту вест је државно тужилаштво у Дрездену покренуло истрагу. Мета напада Кречмер је казао да се свим правним средствима мора деловати против таквих лица, како би носиоци јавних функција могли да раде и износе своје мишљење без страха.

Политичари у Саксонији већ дуже су на мети активности екстремних десничара и антикоронаша.

Тако је почетком овог месеца већа група антикоронаша дошла испред приватне куће министарке здравља Саксоније Петре Кепенинг, носећи бакље и бубњеве. Министар унутрашњих послова Саксоније Роланд Велер казао је да је то напад на демократију.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Демонкратија

15.12.2021 13:21

Па доста је било дикататуре агресивних политицара и немоцних "науцника" са њиховим вакцинама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

15.12.2021 14:25

Ухапсите све антиваксере и вакцинишите их јавно на тргу ??????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Хоод

16.12.2021 20:20

Антиваксери се морају организовати или основати странку или неки покрет отпора да се застите људски зивот и цовјек какав је створен од Бога демоне који подстрекавају и присиљавају на вакцинацију јавно спалити на ломаци.