Прича о враћању надлежности је чиста превара власти

"Све је подређено да СНСД и њихови трабанти поправе свој рејтинг, након афера у вези са тендерима у здравству и злоупотребом медицинског кисеоника", казао је Говедарица и подсјетио да су те афере у фази истраге коју проводе правосудне институције.

Република Српска 14.12.2021 | 18:25
Прича о враћању надлежности је чиста превара власти

Посланици односно изабрани представници из Републике Српске имају усаглашен став по питању одржавања сједнице Представничког дома Парламенту БиХ, рекао је, гостујући у емисји БХТ1, члан Предсједништва СДС-а Вукота Говедарица.

- Практично нема никаквог договора, никаквог помака везано за све оно што је изазвала криза, додао је он.

"Јасно је било да посланици из РС неће присустовати сједници, помало изненађује реакција ХДЗ-а. Дјелује као да ХДЗ покушава да се извади из проблема у којем се нашао, имајући у виду да су својвремено прије 10-ак дана подржали иницијативу да се одлука Валентина Инцка, високог представника у БиХ стави ван снаге. Евидентно је да они сада ту покушавају да направе нову позицију, како би оправдали себе јер су имали очигледно један озбиљан притисак хрватске јавности".

Он каже да је потребан дијалог и до њега треба да дође да се покуша наћи рјешење.

"Уколико је стало до рјешења, онда ћемо водити дијалог, а ако није стало до рјешења онда највјероватније дијалога неће бити, или ће дијалошке расправе бити јалове што свакако не води ничему, казао је.

"Шири договор подразумијева разговор и отварање дијалога између политичких субјеката који имају доминантну улогу у Представничком дому, прије свега то су СНСД, ХДЗ и СДА, али свакако шири договор у овом контексту подразумијева и остале парламентарне политичке субјекте које су добили повјерење од грађана," рекао је Говедарица.

Што се тиче враћања надлежност с нивоа БиХ на Републику Српску, Говедарица сматра да је то једна игра и превара. власти у Републици Српској.

"Све је подређено да СНСД и њихови трабанти поправе свој рејтинг, након афера у вези са тендерима у здравству и злоупотребом с медицинским кисеоником", казао је Говедарица и подсјетио да су те афере у фази истраге коју проводе правосудне институције.

Он је навео да су актери тих афера управо људи из власти Републике Српске.

Гпведарица је мишљења да ће прича о враћању надлежности да траје све до избора наредне године. 

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ипе

14.12.2021 17:52

Па добро,све је јасно као дан,али да СИПА није процесуирала ни један случај криминала у РС-у,и ћорав види да у СИПИ имају налог,прећутни,да жмире на криминал у РС-у. Зато нарко картели владају у РС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

14.12.2021 20:41

Тузиластво ипе није СИПА..

Name

Бијељина

14.12.2021 17:55

Је ли матере ти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал-ан

14.12.2021 18:06

Оцигледно да Додик има подрску МЗ а резултат свега це бити познат ускоро.Мислим да се овдје ради само о услуги за ХДЗ и пајду Цовица визави изборног закона.Хрвати це имати двојицу ”легитимних представника” иако их је око 7% или ца.230000 у цјелој БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицвара

14.12.2021 18:12

То је Бајина предизборна кампања, он је почео врло рано са кампањом, има намјеру задржати власт по сваку цијену, чак ризикује економске санкције, санкције колико се тешко уводе још теже се искључују. Он је кренуо на све или ништа, ситуација је већ данас напета а шта ће бити за 6 мјесеци ко ће знати, добро се сјећам његових билборда са натписом "војско вољно" а сада би да то све једнострано поништи, то је на миран начин немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоки

14.12.2021 20:45

Па кäква је разлика измедју Додика и опозиције ? Исти су им снови, само другацији приступ, то и сама опозиција говори. Мазда кад буду имали несто ново да понуде мозда тада добију и подрску МЗ..Сто би МЗ с једног на другог магарца?

Name

Ана

14.12.2021 19:14

А ста би са кисиком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ану

14.12.2021 20:50

Изгледа да си ти све потрошила!

Name

Нико

14.12.2021 20:46

Неце вратити ниједну надлезност. Све су их продали за несто, сад као врацамо?! Теско це то ици Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

14.12.2021 20:48

Пренос надлезмости је врсен наметањем од стране високог представника сто је супротно Уставу или у најбољем слуцају споразумом или уговором. измедју уговорних страна (Републике Српске и Федерације БиХ).Сваки уговор је русљив ако је до њега досло силом, претњом или принудом (завртањем руку, смјенама итд). Нигдје не писе у Уставу да је забрањено повуци сагласност коју си некада дао. Па у Програму СДС стоји да це се борити за врацање надлезности Републике Српске..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Али

14.12.2021 21:28

Када се то дешавало, овај наш токмак се тада није бунио као данас, тада му то није сметало, чак му је одговарало.

Name

Зени нам се Вукота

14.12.2021 21:32

Толеранција ми није јаца страна Зајебаниција и акција без плана Фурају мене и мога јарана ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

14.12.2021 23:44

То јесте истина. Истина је такодје да ви у опозицији годинама падате у исту замку. Па то је невјероватно. Мислим да то није случајно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

15.12.2021 06:36

Приједор, Добиј, Гацко ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

15.12.2021 15:09

А ти си стручно квалификован за осмишљава је политике која дугорочно штити интерес Републике Српске и Српског народа. Једино што радиш све године како си ушао у врх СДС је дисквалификујеш Додика и сваком разумном човеку је јасно да то радиш само зато што си добио задатак и вероватно још неку награду за извршавање истог. Ти и такви треба да се угледате на Хрвате из БиХ па да станете испред огледала и запитате се ко сте. А народ одавно зна како се такви попут тебе и Шаровића зову.

ОДГОВОРИТЕ