Priča o vraćanju nadležnosti je čista prevara vlasti

"Sve je podređeno da SNSD i njihovi trabanti poprave svoj rejting, nakon afera u vezi sa tenderima u zdravstvu i zloupotrebom medicinskog kiseonika", kazao je Govedarica i podsjetio da su te afere u fazi istrage koju provode pravosudne institucije.

Republika Srpska 14.12.2021 | 18:25
Priča o vraćanju nadležnosti je čista prevara vlasti

Poslanici odnosno izabrani predstavnici iz Republike Srpske imaju usaglašen stav po pitanju održavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamentu BiH, rekao je, gostujući u emisji BHT1, član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica.

- Praktično nema nikakvog dogovora, nikakvog pomaka vezano za sve ono što je izazvala kriza, dodao je on.

"Jasno je bilo da poslanici iz RS neće prisustovati sjednici, pomalo iznenađuje reakcija HDZ-a. Djeluje kao da HDZ pokušava da se izvadi iz problema u kojem se našao, imajući u vidu da su svojvremeno prije 10-ak dana podržali inicijativu da se odluka Valentina Incka, visokog predstavnika u BiH stavi van snage. Evidentno je da oni sada tu pokušavaju da naprave novu poziciju, kako bi opravdali sebe jer su imali očigledno jedan ozbiljan pritisak hrvatske javnosti".

On kaže da je potreban dijalog i do njega treba da dođe da se pokuša naći rješenje.

"Ukoliko je stalo do rješenja, onda ćemo voditi dijalog, a ako nije stalo do rješenja onda najvjerovatnije dijaloga neće biti, ili će dijaloške rasprave biti jalove što svakako ne vodi ničemu, kazao je.

"Širi dogovor podrazumijeva razgovor i otvaranje dijaloga između političkih subjekata koji imaju dominantnu ulogu u Predstavničkom domu, prije svega to su SNSD, HDZ i SDA, ali svakako širi dogovor u ovom kontekstu podrazumijeva i ostale parlamentarne političke subjekte koje su dobili povjerenje od građana," rekao je Govedarica.

Što se tiče vraćanja nadležnost s nivoa BiH na Republiku Srpsku, Govedarica smatra da je to jedna igra i prevara. vlasti u Republici Srpskoj.

"Sve je podređeno da SNSD i njihovi trabanti poprave svoj rejting, nakon afera u vezi sa tenderima u zdravstvu i zloupotrebom s medicinskim kiseonikom", kazao je Govedarica i podsjetio da su te afere u fazi istrage koju provode pravosudne institucije.

On je naveo da su akteri tih afera upravo ljudi iz vlasti Republike Srpske.

Gpvedarica je mišljenja da će priča o vraćanju nadležnosti da traje sve do izbora naredne godine. 

(BN)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Ipe

14.12.2021 17:52

Pa dobro,sve je jasno kao dan,ali da SIPA nije procesuirala ni jedan slučaj kriminala u RS-u,i ćorav vidi da u SIPI imaju nalog,prećutni,da žmire na kriminal u RS-u. Zato narko karteli vladaju u RS-u.

ODGOVORITE
Name

Ipe

14.12.2021 20:41

Tuzilastvo ipe nije SIPA..

Name

Bijeljina

14.12.2021 17:55

Je li matere ti?

ODGOVORITE
Name

Real-an

14.12.2021 18:06

Ocigledno da Dodik ima podrsku MZ a rezultat svega ce biti poznat uskoro.Mislim da se ovdje radi samo o uslugi za HDZ i pajdu Covica vizavi izbornog zakona.Hrvati ce imati dvojicu ”legitimnih predstavnika” iako ih je oko 7% ili ca.230000 u cjeloj BiH.

ODGOVORITE
Name

cicvara

14.12.2021 18:12

To je Bajina predizborna kampanja, on je počeo vrlo rano sa kampanjom, ima namjeru zadržati vlast po svaku cijenu, čak rizikuje ekonomske sankcije, sankcije koliko se teško uvode još teže se isključuju. On je krenuo na sve ili ništa, situacija je već danas napeta a šta će biti za 6 mjeseci ko će znati, dobro se sjećam njegovih bilborda sa natpisom "vojsko voljno" a sada bi da to sve jednostrano poništi, to je na miran način nemoguće.

ODGOVORITE
Name

Goki

14.12.2021 20:45

Pa käkva je razlika izmedju Dodika i opozicije ? Isti su im snovi, samo drugaciji pristup, to i sama opozicija govori. Mazda kad budu imali nesto novo da ponude mozda tada dobiju i podrsku MZ..Sto bi MZ s jednog na drugog magarca?

Name

Ana

14.12.2021 19:14

A sta bi sa kisikom?

ODGOVORITE
Name

Za Anu

14.12.2021 20:50

Izgleda da si ti sve potrošila!

Name

Niko

14.12.2021 20:46

Nece vratiti nijednu nadleznost. Sve su ih prodali za nesto, sad kao vracamo?! Tesko ce to ici Baja.

ODGOVORITE
Name

Petar

14.12.2021 20:48

Prenos nadlezmosti je vrsen nametanjem od strane visokog predstavnika sto je suprotno Ustavu ili u najboljem slucaju sporazumom ili ugovorom. izmedju ugovornih strana (Republike Srpske i Federacije BiH).Svaki ugovor je rusljiv ako je do njega doslo silom, pretnjom ili prinudom (zavrtanjem ruku, smjenama itd). Nigdje ne pise u Ustavu da je zabranjeno povuci saglasnost koju si nekada dao. Pa u Programu SDS stoji da ce se boriti za vracanje nadleznosti Republike Srpske..

ODGOVORITE
Name

Da Ali

14.12.2021 21:28

Kada se to dešavalo, ovaj naš tokmak se tada nije bunio kao danas, tada mu to nije smetalo, čak mu je odgovaralo.

Name

Zeni nam se Vukota

14.12.2021 21:32

Tolerancija mi nije jaca strana Zajebanicija i akcija bez plana Furaju mene i moga jarana ...

ODGOVORITE
Name

Darko

14.12.2021 23:44

To jeste istina. Istina je takodje da vi u opoziciji godinama padate u istu zamku. Pa to je nevjerovatno. Mislim da to nije slučajno.

ODGOVORITE
Name

А

15.12.2021 06:36

Приједор, Добиј, Гацко ?

ODGOVORITE
Name

Niko

15.12.2021 15:09

A ti si stručno kvalifikovan za osmišljava je politike koja dugoročno štiti interes Republike Srpske i Srpskog naroda. Jedino što radiš sve godine kako si ušao u vrh SDS je diskvalifikuješ Dodika i svakom razumnom čoveku je jasno da to radiš samo zato što si dobio zadatak i verovatno još neku nagradu za izvršavanje istog. Ti i takvi treba da se ugledate na Hrvate iz BiH pa da stanete ispred ogledala i zapitate se ko ste. A narod odavno zna kako se takvi poput tebe i Šarovića zovu.

ODGOVORITE