Провјеравају се рачуни ухапшених и повезане фирме

Тужилаштво проширило истрагу у афери "Транспортер". Провјеравају се рачуни ухапшених, гдје је завршио новац од кокаина

Босна и Херцеговина 14.12.2021 | 15:49
Провјеравају се рачуни ухапшених и повезане фирме

У оквиру ове акције ухапшени је и Бојан Цвијетић, бивши савјетник Драгана Мектића у Министарству безбједности БиХ, а код њега су пронађени повјерљиви документи ОСА-е

Тужилаштво БиХ затражило је од Суда још два мјесеца притвора за ухапшене у акцији "Транспортер" који се сумњиче за промет наркотицима.  Сумњиче се да од нарко картела из Јужне Америке, преко Европе, у БиХ набављали на тоне кокаина.

Сви су ухапшени након што је дешифрирана апликација "Скy".

Прије неколико дана Петру Дукићу, једном од организатора шверца наркотицима у предмету “Транспортер”, Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор, а након што се предао СИПА-и у Сарајеву.

Пристали на сарадњу

Подсјећамо, прије мјесец дана током полицијске акције у Бања Луци, у Дукићевој гаражи у Бања Луци, припадници МУП РС пронашли су око 300 килограма марихуане. Но, полиција тада није пронашла Дукића.

У оквиру ове акције ухапшени су и Бојан Цвијетић, бивши савјетник Драгана Мектића у Министарству сигурности БиХ, Александар Николић, Саша Рађевић, Младен Миловановић, Иван Јурић и Драган Кресојевић.

Два од тада седам ухапшени пристали су на сарадњу с Тужилаштвом. Дукић и Цвијетић су према тврдњама Тужилаштва организатори шверца наркотицима и вође наркокартела.

Младен Миловановић припадник МУП-а РС који је такође био хапшен и притворен, брани се слободе након што је одлучио сарађивати са бх. правосуђем. Исто важи за Кресојевића

У Суду БиХ јутрос је одржано рочиште по приједлогу Тужилаштва. Сазнајемо да је проширена истрага у овом предмету и ускоро ће обухватити више особа.

Осим тога, проводи се  и Финансијска истрага. Тужилаштво жели утврдити гдје су чланови ове групе улагали новац. Провјеравају се рачуни ухапшени, фирме с којима су радили, особе које су ангажирали.

- Мора се утврдити гдје су новац улагали - речено нам је из Тужилаштва.

Зовите ме Црвени

Портал "Аваза" из извора блиских истрази сазнаје да су чланови ове групе користили надимке из филма "Јужни ветар". Тако је ухапшени Цвијетић, који је вођа ове групе користио надимак "Црвени".

Црвени је у филму краљ подземља, који контролира све процесе везано за тржиште огромних количина наркотика.

Осим тога, код Цвијетића су пронађени и повјерљиви документи ОСА-е који се односе на наркогрупе и организирани криминал с Балкана.

Питање је одакле му ова документација, коју је МУП РС пронашао након претреса његове имовине.

(Аваз)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Миланче

14.12.2021 15:22

Еј када се само сетим пре три четири године како су ме звали и пријетили да ће ме сјебати начисто, и када су само по мом комшилуку и блиске људе хапсили. Коло среће се окреће ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

14.12.2021 17:44

Што? Шта си радио?

Name

Има смисла

14.12.2021 18:05

Ко би реко

Name

Зоом

14.12.2021 17:02

Мозда би требало провјерити јел овај "савјетник" бас школован,, стручан и са дугогодишњим искуством у Слузбама безбједности безбедњак или га тадашњи министар именовао због другог разлога (паре, паре, волим само паре, паре људе кваре)... И онда, се он докопа повјерљиве информације па и то наплати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиционар

14.12.2021 17:35

Ма шта имате проверавати. Хапсите одмах и крените од Стевандића јер свако зна да је он преко Зељковића узимао највећи дио колача

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мауро

14.12.2021 17:44

Цијела Бања Лука зна и прича се да се скупљају паре за овог црвеног, опасна цифра се помиње, да би га пустили да се брани са слободе. Ако га пусте да се бране са слободе,барем ћемо знати да нам је судство у великом проблему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

14.12.2021 17:51

Одмах сте кренули наопако. Прво испитајте и вратите дрзави новац који је покрала ова влада јер је она највеца риба.Кад ухватите главну велику рибу све остале мање доци це саме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Султан

14.12.2021 21:32

Мислио сам да се само клинци лозе на јужни вјетар , Богами ови политичари право се уживили на тај крими рад , свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

15.12.2021 10:48

Ухапси те Милорада па ће те видети колико је повезаних фирми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАРТАНАЦ

15.12.2021 12:13

Јунаце сретно

ОДГОВОРИТЕ