Provjeravaju se računi uhapšenih i povezane firme

Tužilaštvo proširilo istragu u aferi "Transporter". Provjeravaju se računi uhapšenih, gdje je završio novac od kokaina

Bosna i Hercegovina 14.12.2021 | 15:49
Provjeravaju se računi uhapšenih i povezane firme

U okviru ove akcije uhapšeni je i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu bezbjednosti BiH, a kod njega su pronađeni povjerljivi dokumenti OSA-e

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda još dva mjeseca pritvora za uhapšene u akciji "Transporter" koji se sumnjiče za promet narkoticima.  Sumnjiče se da od narko kartela iz Južne Amerike, preko Evrope, u BiH nabavljali na tone kokaina.

Svi su uhapšeni nakon što je dešifrirana aplikacija "Sky".

Prije nekoliko dana Petru Dukiću, jednom od organizatora šverca narkoticima u predmetu “Transporter”, Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor, a nakon što se predao SIPA-i u Sarajevu.

Pristali na saradnju

Podsjećamo, prije mjesec dana tokom policijske akcije u Banja Luci, u Dukićevoj garaži u Banja Luci, pripadnici MUP RS pronašli su oko 300 kilograma marihuane. No, policija tada nije pronašla Dukića.

U okviru ove akcije uhapšeni su i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević.

Dva od tada sedam uhapšeni pristali su na saradnju s Tužilaštvom. Dukić i Cvijetić su prema tvrdnjama Tužilaštva organizatori šverca narkoticima i vođe narkokartela.

Mladen Milovanović pripadnik MUP-a RS koji je takođe bio hapšen i pritvoren, brani se slobode nakon što je odlučio sarađivati sa bh. pravosuđem. Isto važi za Kresojevića

U Sudu BiH jutros je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva. Saznajemo da je proširena istraga u ovom predmetu i uskoro će obuhvatiti više osoba.

Osim toga, provodi se  i Finansijska istraga. Tužilaštvo želi utvrditi gdje su članovi ove grupe ulagali novac. Provjeravaju se računi uhapšeni, firme s kojima su radili, osobe koje su angažirali.

- Mora se utvrditi gdje su novac ulagali - rečeno nam je iz Tužilaštva.

Zovite me Crveni

Portal "Avaza" iz izvora bliskih istrazi saznaje da su članovi ove grupe koristili nadimke iz filma "Južni vetar". Tako je uhapšeni Cvijetić, koji je vođa ove grupe koristio nadimak "Crveni".

Crveni je u filmu kralj podzemlja, koji kontrolira sve procese vezano za tržište ogromnih količina narkotika.

Osim toga, kod Cvijetića su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e koji se odnose na narkogrupe i organizirani kriminal s Balkana.

Pitanje je odakle mu ova dokumentacija, koju je MUP RS pronašao nakon pretresa njegove imovine.

(Avaz)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Milanče

14.12.2021 15:22

Ej kada se samo setim pre tri četiri godine kako su me zvali i prijetili da će me sjebati načisto, i kada su samo po mom komšiluku i bliske ljude hapsili. Kolo sreće se okreće ;)

ODGOVORITE
Name

Bane

14.12.2021 17:44

Što? Šta si radio?

Name

Ima smisla

14.12.2021 18:05

Ko bi reko

Name

Zoom

14.12.2021 17:02

Mozda bi trebalo provjeriti jel ovaj "savjetnik" bas školovan,, stručan i sa dugogodišnjim iskustvom u Sluzbama bezbjednosti bezbednjak ili ga tadašnji ministar imenovao zbog drugog razloga (pare, pare, volim samo pare, pare ljude kvare)... I onda, se on dokopa povjerljive informacije pa i to naplati.

ODGOVORITE
Name

Milicionar

14.12.2021 17:35

Ma šta imate proveravati. Hapsite odmah i krenite od Stevandića jer svako zna da je on preko Zeljkovića uzimao najveći dio kolača

ODGOVORITE
Name

Mauro

14.12.2021 17:44

Cijela Banja Luka zna i priča se da se skupljaju pare za ovog crvenog, opasna cifra se pominje, da bi ga pustili da se brani sa slobode. Ako ga puste da se brane sa slobode,barem ćemo znati da nam je sudstvo u velikom problemu.

ODGOVORITE
Name

Tatar

14.12.2021 17:51

Odmah ste krenuli naopako. Prvo ispitajte i vratite drzavi novac koji je pokrala ova vlada jer je ona najveca riba.Kad uhvatite glavnu veliku ribu sve ostale manje doci ce same.

ODGOVORITE
Name

Sultan

14.12.2021 21:32

Mislio sam da se samo klinci loze na južni vjetar , Bogami ovi političari pravo se uživili na taj krimi rad , svaka cast

ODGOVORITE
Name

Ilija

15.12.2021 10:48

Uhapsi te Milorada pa će te videti koliko je povezanih firmi.

ODGOVORITE
Name

SPARTANAC

15.12.2021 12:13

Junace sretno

ODGOVORITE