Одређен притвор за 14 ухапшених у акцији "Сториџ два"

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор за 14 лица осумњичених за међународно кријумчарење дроге и оружја.

Босна и Херцеговина 13.12.2021 | 13:48
Одређен притвор за 14 ухапшених у акцији "Сториџ два"

Притвор је одређен Вељку Угреновићу, Младену Грбићу, Сави Драгишићу, Саши Видовићу, Александру Витезу, Филипу Муњерану, Гордану Гвоздену, Дражену Карану, Драгославу Радаковићу, Дарку Вујићу, Костадину Балабану, Небојши Тојагићу, Дарију Ташкову и Радивоју Лекићу, који су ухапшени у акцији “Сториџ два”.

Према рјешењу Суда, притвор може трајати најдуже мјесец дана рачунајући од дана хапшења, односно до 8. јануара 2022. године или до нове одлуке Суда.

Притвор је одређен због постојања посебних притворских разлога, односно због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче, те због бојазни да ће поновити кривично дјело или довршити покушано кривично дјело.

Одбијен је као неоснован приједлог Тужилаштва БиХ у односу на осумњиченог Сашу Наранчића који је одмах пуштен на слободу, саопштено је из Суда БиХ.

Осумњиченима Тужилаштво ставља на терет да су дужи период кријумчарили дрогу из Албаније и Црне Горе у БиХ, а потом за Хрватску, Словенију, Мађарску и Њемачку.

Ова група осумњичена је да је вршила међународно кријумчарење дроге и оружја на начин да су припадници групе дјеловали у више земаља и комуницирали заштићеним апликацијама.

Приликом претреса који су 8. децембра извршени на више од 50 локација на подручју Бањалуке, Градишке, Бијељине, Добоја и Новог Града пронађено је и привремено одузето 11 возила, 70.000 КМ, 1.850 евра, једна полуаутоматска и три аутоматске пушке, два пиштоља, муниција, мобилни телефони, таблет уређаји и сим картице.

Откривена је и импровизована лабораторија за вјештачки узгој марихуане са пратећим дијеловима.

(Срна  Фото:МУП РС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Треба

13.12.2021 16:56

Те људе пустити на слободу јер ко це нас снабдјевати орузјем када се ови из Снсд-еа патриоти буду борили за самосталну Републику Српску. За дрогу треба задузити Игора Додика, а за ронхил Милорада јер народ мора да попуси.

ОДГОВОРИТЕ