Суд о продужењу притвора за Бојића и Зељковића

Рочиште о приједлогу за продужење притвора за Бранислава Зељковића, смијењеног директора Института за јавно здравство Републике Српске, те директора фирме "Процонтрол" Славка Бојића, биће одржано данас у Окружном суду у Бањалуци.

Република Српска 13.12.2021 | 10:42
Суд о продужењу притвора за Бојића и Зељковића

Да им се притвор продужи за три мјесеца, Републичко јавно тужилаштво предложило је Врховном суду Републике Српске, путем Окружног суда у Бањалуци.

Подсјетимо, продужење притвора није затражено за директора фирме "Промединг" Драгана Дубравца, те власника туристичке агенције "Травел 4 Фун" Сашу Марковића, а који, како су "Независне новине" раније објавиле, преговара о признању кривице.

Четворица осумњичених, подсјетимо, ухапшени су у истој полицијској акцији, у склопу истраге која се односи на спорне набавке медицинске опреме за потребе Института.

Наиме, како се, између осталог, сумња, медицинске маске, чија ја набавна вриједност 0,36 КМ, Институту су фактурисане по цијени од 6,90 КМ. Иначе, Бојићева одбрана је прошле седмице затражила од Окружног суда у Бањалуци да Бојићу одмах укине притвор, пошто, како између осталог наводе, болује од леукемије, те му је стање погоршано и процијењено је да му је живот ограничен на неколико година. 

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ОДУЗИМАЊЕ НЕКРЕТНИНА

13.12.2021 14:31

ОДУЗИМАЊЕ НЕКРЕТНИНА СВИЈУУУУУУУУУУУУУУ.. НЕКРЕТНИНЕЕЕЕЕЕЕЕ И СТЕВАНДИЦЕВЕЕЕ.. ОДУЗИМАЊЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НЕКРЕТНИНААААААААА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАВНА КУХИЊА. КОНТЕЈНЕР..

13.12.2021 18:21

О БОЖЕ ДРАГИ, ЧУЈ ПУШТАЈУ ДУБРАВЦА И МАРКОВИЧА КАО НЕШТО СУ ПŘИЗНАЛИ, ТО ЈЕ НАЈВЕЧА ГЛУПОСТ, ДА БИ СЕ ДОЗНАЛО ШТО ВИШЕ ТŘЕБА ИХ ДРЖАТИ ШТО ДУЖЕ, ДОКÁЗÁНО ЈЕ ДА СУ КРИВЦИ И ОПРАВДАНО ИХ ЈЕ ДРЖАТИ ЗАТВОРЕНЕ А ТÍМ БИ ОД ПЈЕВАЛИ И ОДКРИЛИ ЈОШ ВЕЧЕ КРИМИНАЛНО САУЧЕСНИКЕ АЛИ ШТА СЕ МОЖЕ КАДА ИМАМО ДРЖАВУ СА КОРУМПОВАНИМ ПРАВОСУДЈЕМ ПОД КОНТРОЛОМ КОРУМПОВАНЕ КРИМИНАЛНО ВЛАСТИ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

13.12.2021 18:51

На којим си ти травама.?

ОДГОВОРИТЕ