Sud o produženju pritvora za Bojića i Zeljkovića

Ročište o prijedlogu za produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te direktora firme "Procontrol" Slavka Bojića, biće održano danas u Okružnom sudu u Banjaluci.

Republika Srpska 13.12.2021 | 10:42
Sud o produženju pritvora za Bojića i Zeljkovića

Da im se pritvor produži za tri mjeseca, Republičko javno tužilaštvo predložilo je Vrhovnom sudu Republike Srpske, putem Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjetimo, produženje pritvora nije zatraženo za direktora firme "Promeding" Dragana Dubravca, te vlasnika turističke agencije "Travel 4 Fun" Sašu Markovića, a koji, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, pregovara o priznanju krivice.

Četvorica osumnjičenih, podsjetimo, uhapšeni su u istoj policijskoj akciji, u sklopu istrage koja se odnosi na sporne nabavke medicinske opreme za potrebe Instituta.

Naime, kako se, između ostalog, sumnja, medicinske maske, čija ja nabavna vrijednost 0,36 KM, Institutu su fakturisane po cijeni od 6,90 KM. Inače, Bojićeva odbrana je prošle sedmice zatražila od Okružnog suda u Banjaluci da Bojiću odmah ukine pritvor, pošto, kako između ostalog navode, boluje od leukemije, te mu je stanje pogoršano i procijenjeno je da mu je život ograničen na nekoliko godina. 

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ODUZIMANJE NEKRETNINA

13.12.2021 14:31

ODUZIMANJE NEKRETNINA SVIJUUUUUUUUUUUUUU.. NEKRETNINEEEEEEEE I STEVANDICEVEEE.. ODUZIMANJEEEEEEEEEEEEE NEKRETNINAAAAAAAAA

ODGOVORITE
Name

JAVNA KUHINJA. KONTEJNER..

13.12.2021 18:21

O BOŽE DRAGI, ČUJ PUŠTAJU DUBRAVCA I MARKOVIČA KAO NEŠTO SU PŘIZNALI, TO JE NAJVEČA GLUPOST, DA BI SE DOZNALO ŠTO VIŠE TŘEBA IH DRŽATI ŠTO DUŽE, DOKÁZÁNO JE DA SU KRIVCI I OPRAVDANO IH JE DRŽATI ZATVORENE A TÍM BI OD PJEVALI I ODKRILI JOŠ VEČE KRIMINALNO SAUČESNIKE ALI ŠTA SE MOŽE KADA IMAMO DRŽAVU SA KORUMPOVANIM PRAVOSUDJEM POD KONTROLOM KORUMPOVANE KRIMINALNO VLASTI....

ODGOVORITE
Name

Haha

13.12.2021 18:51

Na kojim si ti travama.?

ODGOVORITE