Романије: За камионе обустава саобраћаја због снијега

Већина путева у БиХ јутрос је проходна, а поледица је изражена посебно у вишим предјелима, преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима.

Босна и Херцеговина 13.12.2021 | 08:44
Романије: За камионе обустава саобраћаја због снијега

Због снијега и поледице на коловозу на магистралном путу Сарајево-Рогатица (на превоју Романија) обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере.

На дионицама Ливно-Купрес, Ливно-Мркоњић Град, Кључ-Бихаћ и Босански Петровац-Дрвар пуше јак вјетар који мјестимично формира снијежне наносе.

И на осталим путевима у вишим предјелима има угаженог снијега, док је у нижим предјелима коловоз претежно мокар. Магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове. Због ниских температура упозорава се на могућу поледицу, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

Скреће се пажња и на учестале одроне земље или камења. Апелује се на возаче да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним сатима (23:30 до 04:30 сати) саобраћај обуставља.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним сатима (22-06 сати) саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела (круг фабрике Металинг).

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Олово-Кладањ (Оловске Луке), Јабланица-Мостар (Комадиново врело до моста Бегића и Беговића), Блажуј-Громиљак (Радановићи), Добој-Грачаница (у Клокотници), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

На граничним пријелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопћено је из БИХАМК-а.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Борац

13.12.2021 10:21

Сто балван није ту дао новац да се цисте путеви. Вец уоци избора дао Приједору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО БЛ

13.12.2021 16:09

Пуси га балвану мајмуне