"Лаж је и даље лаж ма колико пута била поновљена"

МСП Кине о тзв. правоснажној пресуди суда сепаратистичке организације „Светски ујгурски конгрес”

Свијет 11.12.2021 | 11:14
"Лаж је и даље лаж ма колико пута била поновљена"

Антикинеска сепаратистичка организација „Светски ујгурски конгрес”, која је под контролом антикинеских снага у САД-у и на Западу и која је директно финансирана од стране њих, окупила је малу групу антикинеских елемената и основала тзв. „Ујгурски специјални суд“, наводи се у јучерашњем саопштењу портпарола Министарства спољних послова Кине објављеном поводом такозване правоснажне пресуде „Ујгурског специјалног суда“.

Та антикинеска и сепаратистичка организација троши новац на преваранте, куповину лажних информација и пласирање лажних сведочења у покушају да дискредитује Синђијанг и да оцрни Кину. У саопштењу Министарства спољних послова Кине истиче се да овај такозвани „суд“ нема никакве правне квалификације, нити кредибилитет и указује се да је тзв. „правоснажна пресуда“ политичка фарса коју изводи неколицина кловнова.

„Лаж је и даље лаж ма колико пута била поновљена. Иако редитељ и глумци ове фарсе намерно покушавају да дају све од себе, гледалаца је мало. Лажи не могу сакрити истину, не могу преварити међународну заједницу, нити могу зауставити историјски процес стабилности, развоја и просперитета кинеског Синђијанга“, подвлачи се у саопштењу.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Азем

11.12.2021 11:07

Хиљаду пута поновљена лаж да Кина не спроводи геноцид над Ујгурима остаје лаж. Цијели слободан свијет је закључио да је затварање стотина хиљада људи у логоре, надзор, насилно укључивање “васпитаца” у Ујгурске породице, видео надзор са аутоматским препознавањем Ујгура који иде до тога да вјестацка интелигенција тумачи њихове емоције према изразу лица … злочин са свим елементима геноцида који годинама спроводи кинеска држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аземе

11.12.2021 20:39

Браво за коментар

Name

куда иде овај свет

11.12.2021 11:51

Само неко муљање,све несто испод радара,зита,сто би рекао нас народ. Каква су ово бре времена досла? Ницега доброга само несто бодљикаво,тензије,ратови,поплаве,земљотреси,клизиста... туга,јад и цемер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

11.12.2021 12:09

Ајде како сте ви демократицни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

11.12.2021 12:29

Амери се уфурали у свом филму као у Микy Маусy.

ОДГОВОРИТЕ