Криминалци из Градишке продавали оружје Вељи Невољи

Криминалци ухапшени у полицијској акцији "Сториџ 2" набављали су и продавали оружје Вељку Беливуку званом Веља Невоља и његовој криминалној групи, ексклузивно сазнаје "ЕуроБлиц".

Република Српска 10.12.2021 | 21:52
Криминалци из Градишке продавали оружје Вељи Невољи

Акцијом „Сториџ 2“ припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске разбили су веома озбиљну криминалну групу и у среду су ухапсили 20 особа због сумње да су се бавили недозвољеном трговином наркотицима и оружјем.

Извор „ЕуроБлица“ открива до сада непознате детаље о овој великој акцији, а како ствари стоје биће настављена и у наредном периоду.

- Акција „Сториџ 2“ је првенствено била усмерена на разбијање групе која се бавила продајом марихуане и сканка у већим количинима. Међутим, како је истрага текла, тако је полиција долазила до нових и веома јаких информација - открива наш извор.

Према његовим речима, један део ове групе, осим дроге, бавио се и продајом нелегалног оружја, а купци су им били неки од највећих криминалаца у региону.

- Постоје веома јаке индиције да је њихово оружје долазило до групе Веље Невоље и да су га они користили приликом извршења тешких кривичних дела – истакао је извор „ЕуроБлица“.

Каже да је група Веље Невоље и његове десне руке Марка Миљковића једна од најкроволочнијих група која је последњих година ухапшена у региону.

Како је већ објављено, у акцији на подручју Градишке ухапшени су Александар Витез, Филип Муњеран, Горан Гвозден, Дражен Каран, Драгослав Радаковић, Дарко Вујић, Костадин Балабан, Вељко Угреновић, Саво Драгишић, Никола Илишевић, Драган Гавриловић, Младен Грбић, Саша Видовић и Горан Видовић.

У Српцу су приведени Радослав и његов син Саша Наранчић, у Бањалуци Небојша Тојагић, у Лакташима Радивоје Лекић и Дарио Ташков у Новом Град.

Ова акција је, према незваничним информацијама, била усмерена на разбијање групе која је била веома блиска са Миливојем Ловреновићем Ћомијем, а који осумњичен за убиство Страхиње Стојановића у Београду, а такође се доводи у везу са још неким ликвидацијама у региону. У среду је полиција у Градишки тражила и његовог сина Душана, али је он избегао хапшење.

Извор „Еуроблица“ је рекао да је полиција дошла до индиција да су управо криминалци из Градишке набављали оружје за Вељу Невољу, а које је пронађено и приликом претреса његове „куће страве“ у Ритопеку.

Средином априла ове године полиција је кући у Ритопеку, а коју је за убиства користио Веља Невоља, пронашла огромну количину оружја.

Нађено је више пушака са снајперима, експлозив, ручни бацачи ракета, пушке са пригушивачима, десетине пиштоља и друго.

Управо са овим оружјем инспектори су повезали појединце ухапшене у Градишки.

Како смо раније објавили, полиција је у септембру ове године у близини Градишке пронашла „штек“ у којем су оружје крили Милан Грбић, Вељко Угреновић и Драгослав Радаковић и они су тада ухапшени.

Полиција је у кошницама, које су власништво Грбића, пронашла већу количину оружја. Том приликом одузето је 13 војних аутоматских пушака, 13 ручних бомби, три тромблонске мине, 18 детонирајућих упаљача, оптички нишан и већа количина муниције.

- Сумња се да је и то оружје навјероватније било планирано да се у неком периоду пребаци и прода криминалцима у Србији. Ради се о сличном оружју које је тада нађено у тој кући. Због тога ће истрага вероватно бити настављена, а део ће се сигурно радити и са полицијом из Србије – поручује извор „ЕуроБлица“.

Одузети аутомобили и новац

Сви ухапшени у полицијској акцији „Сториџ 2“ јуче су предати у надлежност Тужилаштва БиХ, по чијем налогу су и ухапшени. До закључења овог броја „ЕуроБлица“ није била донесена одлука о притвору за њега.

Из МУП Републике Српске јуче су рекли да су овој акцији обавили око 50 претреса на локацијама на подручју Бањалуке, Градишке, Бијељине, Добоја и Новог Града

Заплењено је 11 возила, 1.850 евра, 70.000 марака, полуаутоматска пушка, три аутоматске пушке, два пиштоља, мобилни телефони, таблети, СИМ картице, као и импровизована лабораторија за производњу сканка.

(Блиц Фото: СНЕЖАНА КРСТИЋ / РАС СРБИЈА)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Вујке

10.12.2021 21:28

Зашто није ухапсен криминални цариник из Градишке Младен Којиц кум миливоја ловреновица !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

11.12.2021 00:26

Право питање. Зашто?

Name

ГТИ

11.12.2021 00:34

Не дамо Којица

Name

Ре Вујке

11.12.2021 13:28

Сад су ухапшене ситније рибе. Браћа Којић су ипак јачи играчи, они чекају друго полувријеме, заједно са кумом Ећимом.

Name

)))))

11.12.2021 05:19

ИМА ЛИ ПЕДАЉ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДА ОВИ ВЛАДАЈУЦИ НИСУ КОНТАМИНИРАЛИ ГДЈЕ СУ СЕ ОНИ УСТОЛИЦИЛИ ТУ СУ ОДМАХ КРИМИНАЛНЕ РАДЊЕ. НАРОДЕЈЕСМО ЛИ МИ НОРМАЛНИ СТА ЦЕ НАМ НАПРАВИТИ ОД ДЈЕЦЕ. ОПРОСТИ НАМ БОЗЕ И МИ НЕЗНАМО СТА ЦИНИМО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

11.12.2021 13:14

Сав кримал је настао за владавине сдс-а и продубио се сада. Сад це бити сасјецен.

Name

Ма преобучени

11.12.2021 09:53

...Бошњаци, гарантовано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блĺлл

12.12.2021 02:29

Млади устрасени од свега сто се десава па све висе хрле у стране земље гдје је систем уредјен

Name

Мил

12.12.2021 07:45

Све се зна у Градисци,и Скориц зна нацелник ако буде хтио све це позатварати

ОДГОВОРИТЕ