Kriminalci iz Gradiške prodavali oružje Velji Nevolji

Kriminalci uhapšeni u policijskoj akciji "Storidž 2" nabavljali su i prodavali oružje Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja i njegovoj kriminalnoj grupi, ekskluzivno saznaje "EuroBlic".

Republika Srpska 10.12.2021 | 21:52
Kriminalci iz Gradiške prodavali oružje Velji Nevolji

Akcijom „Storidž 2“ pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske razbili su veoma ozbiljnu kriminalnu grupu i u sredu su uhapsili 20 osoba zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom trgovinom narkoticima i oružjem.

Izvor „EuroBlica“ otkriva do sada nepoznate detalje o ovoj velikoj akciji, a kako stvari stoje biće nastavljena i u narednom periodu.

- Akcija „Storidž 2“ je prvenstveno bila usmerena na razbijanje grupe koja se bavila prodajom marihuane i skanka u većim količinima. Međutim, kako je istraga tekla, tako je policija dolazila do novih i veoma jakih informacija - otkriva naš izvor.

Prema njegovim rečima, jedan deo ove grupe, osim droge, bavio se i prodajom nelegalnog oružja, a kupci su im bili neki od najvećih kriminalaca u regionu.

- Postoje veoma jake indicije da je njihovo oružje dolazilo do grupe Velje Nevolje i da su ga oni koristili prilikom izvršenja teških krivičnih dela – istakao je izvor „EuroBlica“.

Kaže da je grupa Velje Nevolje i njegove desne ruke Marka Miljkovića jedna od najkrovoločnijih grupa koja je poslednjih godina uhapšena u regionu.

Kako je već objavljeno, u akciji na području Gradiške uhapšeni su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Dragan Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.

U Srpcu su privedeni Radoslav i njegov sin Saša Narančić, u Banjaluci Nebojša Tojagić, u Laktašima Radivoje Lekić i Dario Taškov u Novom Grad.

Ova akcija je, prema nezvaničnim informacijama, bila usmerena na razbijanje grupe koja je bila veoma bliska sa Milivojem Lovrenovićem Ćomijem, a koji osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića u Beogradu, a takođe se dovodi u vezu sa još nekim likvidacijama u regionu. U sredu je policija u Gradiški tražila i njegovog sina Dušana, ali je on izbegao hapšenje.

Izvor „Euroblica“ je rekao da je policija došla do indicija da su upravo kriminalci iz Gradiške nabavljali oružje za Velju Nevolju, a koje je pronađeno i prilikom pretresa njegove „kuće strave“ u Ritopeku.

Sredinom aprila ove godine policija je kući u Ritopeku, a koju je za ubistva koristio Velja Nevolja, pronašla ogromnu količinu oružja.

Nađeno je više pušaka sa snajperima, eksploziv, ručni bacači raketa, puške sa prigušivačima, desetine pištolja i drugo.

Upravo sa ovim oružjem inspektori su povezali pojedince uhapšene u Gradiški.

Kako smo ranije objavili, policija je u septembru ove godine u blizini Gradiške pronašla „štek“ u kojem su oružje krili Milan Grbić, Veljko Ugrenović i Dragoslav Radaković i oni su tada uhapšeni.

Policija je u košnicama, koje su vlasništvo Grbića, pronašla veću količinu oružja. Tom prilikom oduzeto je 13 vojnih automatskih pušaka, 13 ručnih bombi, tri tromblonske mine, 18 detonirajućih upaljača, optički nišan i veća količina municije.

- Sumnja se da je i to oružje navjerovatnije bilo planirano da se u nekom periodu prebaci i proda kriminalcima u Srbiji. Radi se o sličnom oružju koje je tada nađeno u toj kući. Zbog toga će istraga verovatno biti nastavljena, a deo će se sigurno raditi i sa policijom iz Srbije – poručuje izvor „EuroBlica“.

Oduzeti automobili i novac

Svi uhapšeni u policijskoj akciji „Storidž 2“ juče su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, po čijem nalogu su i uhapšeni. Do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ nije bila donesena odluka o pritvoru za njega.

Iz MUP Republike Srpske juče su rekli da su ovoj akciji obavili oko 50 pretresa na lokacijama na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada

Zaplenjeno je 11 vozila, 1.850 evra, 70.000 maraka, poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, mobilni telefoni, tableti, SIM kartice, kao i improvizovana laboratorija za proizvodnju skanka.

(Blic Foto: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Vujke

10.12.2021 21:28

Zašto nije uhapsen kriminalni carinik iz Gradiške Mladen Kojic kum milivoja lovrenovica !

ODGOVORITE
Name

Da

11.12.2021 00:26

Pravo pitanje. Zašto?

Name

GTI

11.12.2021 00:34

Ne damo Kojica

Name

Re Vujke

11.12.2021 13:28

Sad su uhapšene sitnije ribe. Braća Kojić su ipak jači igrači, oni čekaju drugo poluvrijeme, zajedno sa kumom Ećimom.

Name

)))))

11.12.2021 05:19

IMA LI PEDALJ REPUBLIKE SRPSKE DA OVI VLADAJUCI NISU KONTAMINIRALI GDJE SU SE ONI USTOLICILI TU SU ODMAH KRIMINALNE RADNJE. NARODEJESMO LI MI NORMALNI STA CE NAM NAPRAVITI OD DJECE. OPROSTI NAM BOZE I MI NEZNAMO STA CINIMO

ODGOVORITE
Name

Dr

11.12.2021 13:14

Sav krimal je nastao za vladavine sds-a i produbio se sada. Sad ce biti sasjecen.

Name

Ma preobučeni

11.12.2021 09:53

...Bošnjaci, garantovano.

ODGOVORITE
Name

Blĺll

12.12.2021 02:29

Mladi ustraseni od svega sto se desava pa sve vise hrle u strane zemlje gdje je sistem uredjen

Name

Mil

12.12.2021 07:45

Sve se zna u Gradisci,i Skoric zna nacelnik ako bude htio sve ce pozatvarati

ODGOVORITE