Опозиција неће гласати: Ово је авантуризам СНСД

Посланици опозиције напустиће посебну сједницу неће учествовати у гласању НСРС.

Република Српска 10.12.2021 | 17:09
Опозиција неће гласати: Ово је авантуризам СНСД

"Саслушали смо предлагаче и наш закључак је да их нећемо подржати у њиховој намјери, јер сматрамо да се ради о политичкој фарси и припреми за опште изборе 2022", казао је Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

На прес конференцији за новинаре Шаровић је нагласио да неће учествовати у гласању и да ће напустити сједницу.

"Јавност у Српској није добила од предлагача оно што је очекивала. На страну јединство око пренесених надлежности, али начин на који се то предлаже је опасност за Републику Српску", казао је Шаровић.

У овом процесу нисмо учествовали ни на који начин, каже први човјек СДС-а, и ово је политика која нас води у пропаст.

"Очигледно је да је СНСД свјестан да је његов рејтинг на минимуму и да је то повод за ову сједницу. Чекаће се шест мјесеци на законе, па онда на жалбе. Овдје нема никаквог јединства. Јер да га има сјели би прије сједнице и договорили шта да радимо", изјавио је Ненад Нешић, предсједник ДНС-а.

Он је нагласио да је ово чисти авантурисам СНСД-а.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић упитао је зашто се ова важна питања отварају у завршној години изборног мандата.

"Пренос надлежности су познате чињенице већ годинама, зашто то сада отварају. Имају сву власт, све и мају у својим рукама. Подијелили су све привилегије 2019. и никада нису поменули надлежности. Ово је поигравање са опасним темама и призивање сукоба. Дајте да поричамо о друштвеним темама", навео је Бореновић.

Предсједник СПС-а Горан Селак казао је да је СПС узео учешће и изнио став да је за јаку Српску.

"Желимо да чујемо став Србије. Прије свега желимо јаку и финансијски стабилну Српску. Морамо да видимо како нам живе борци, мислим да је приоритет да е одржи та сједница. Материјали који су данас припремљени су само информације које се неће објавити у Службеном гласнику РС, а све да би се народ забринуо", истакао је Селак.

(БН)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

СНСДЦ/СНСД

10.12.2021 16:27

Мозда бас Саровиц нам буде следеци председник. Сада је ред да поспремимо неке ствари и да се не могу греске десити ни од предесдника ни од кога у РС. А да се проблем БХ постави на близину изворног Дејтона и тиме умање криминалне политике из времена Алије Изетбеговица. Све остало иде на стету и разор БХ из БХФа, сто би било ван мировног или било какавог другог спорзума. То би цак нарусавалао и Алијине принципе о бити постојања Босне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центарфор

10.12.2021 19:37

Врацање надлезности подразумијева и врацање неких других ствари на дрзавни ниво. Нпр застава са Љиљанима, химна са текстом Једна си Једина, врацање Армије РБИХ и тако даље.

Name

Ааа

11.12.2021 01:41

Јеси ли то ти Бурле, нисам те препознао. Рата јел де никад доста, кад ти не уцеатцујес у њему

Name

Република Српска

10.12.2021 16:29

Поздрав опозицији која је напустила сједницу након Цвијановићке и Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.12.2021 18:45

Бурле шта је ово сви који нису лопови у РС, дају ти црвени картон.

Name

Рестаурација

11.12.2021 07:54

Опозиција и није за ниста друго него за послове у "кухињи".

Name

Б.Лука

10.12.2021 16:32

Браво,свака част, надам се да ће сви почети размишљати својом главом,а не као ови климоглавци... Свјесно или несвесно захваљујући водји апартхејда гурају Р.С и народ Р.С у велике проблеме... Причају о уставности,па по којој уставности и уставу је њихов велики водја дошао на власт?На уставу који су НАТО транспортери написали?Ма де молим вас ако је тако он и његови климоглавци се требају одмах повући са дужности јер су и они самим тиме један велики политички апсурд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

10.12.2021 16:41

У наставку сједнице ви ће те бити главна тема и бити називани страним плаћеницима, издајницима. Али нека вас то не брине. Ви сте им требали бити алиби у случају да кола крену низ литицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КМ

10.12.2021 16:42

Цитаоци и они имају своје интересе и све висе се организују (сами себе) и ипак су оријентисани за нормалан зивот, за нормалне вриједности, да су зиви здрави успјесни задовољни. То би се могло рефлектовати и на стагнацију политицара и медија који се уздају у сензационализам и правдања. С трзисног аспекта такви су направили једну врсту пословног промасаја. Препознавање трендова. Зато ево несто раде у власти би топло предлозио и опозцији и васој телевизијској куци да поцне студиозније гледати на новинарство, те да се фокусира на инвовације у новинарству. Не само да мозе спасавати, него и исплатити се, али и ријесити многе ствари које су разумно постављене у опозицији, али не могу доци до видјела. Не мислим на ствар русења Додика, не то, то није добра ствар. Него превазилазење разних ствари. А видите успут је ово испит да ли је опозицији само циљ русење Додика. Ако јесте онда смо открили да опозиција је криминална умјесто политицка организација сто би био приницип за гоњење. Новинарство има и полицијске методе, а ето криминалу искораци ко Прљави Хари. ДАКЛЕ БН мора да се посвети иновацијама и студијама у оквиру новинарства и ултимативне трзисне ресурсизације и кристализације. Мозе и нестати с медијског неба, као сто је индустријализација однијела доста назадних и превазидјених ствари из области индустрије. Зимус је идеална прилика да се то запоцне, власт има неке ствари које унапредјује и на тим пољима, али је на свом мјесту уопстено. Корисни медији, медији по мјери цитаоца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

10.12.2021 16:42

Браво за СПС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

10.12.2021 16:42

Засто се одлагала сједница бас до данас ?? Па то и птице на грани знају : 1. у недељу су Избори у Приједору изгуби ли ове изборе Милорад мозе реци политици ЗБОГОМ !! 2. поцела је ЗВАНИЦНО ИЗБОРНА КАМПАЊА у БиХ ''с обзиром на то да информације које Народна скупштина РС-а данас разматра немају снагу закона, те нису оспориве пред Уставним судом БиХ'' другим ријецима : КАО ДА ИХ НИЈЕ НИ БИЛО !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

10.12.2021 16:52

Заиста ми је драго да овај пут опозиција није насјела на Бајине форе, који не брине ни РС ни народ како живи,борци такође већ упорно својим идиотизмом пред Скупштином покушава да сакрије афере кисеоник, маске,покретна болница и сав криминал и пљачку!!Па Радмановић и Шпирић су активно учествовали у преносу надлежности,а не Шаровић и опозиција сад нека се чупају сами!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Градиска

10.12.2021 16:57

Ма ко це нормалсн подрзавати ту ретроградну политику СНСД-а....све сд свело на блокаде,конфликте,мрзњу...они блокирају нас највеци град јер нису у власти.То самк будале могу радити.СНСД је сам себе унистио.Они не постоје у Крајини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

10.12.2021 16:58

Тако и треба, пустите више њихове бајке за пензионере

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

10.12.2021 17:05

Мени је све јасно било када је додик након губитка позиције градонацелника у бања луци пријетио са отказима, то вам је народе та политика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

10.12.2021 17:05

Ја сам цлан СНСД-а дузи период и морам да казем да никада није био мањи рејтинг као сто је сада а томе је управо велику улогу имао криминал непотизам приватни факултети неписменост стимање радних мјеста а највисе ПРЕВИСОКЕ ПЛАТЕ у административном центру па је тако висе оних који су незадовољни и тује велики пад СНСД-а који се теско мозе поправити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

10.12.2021 18:08

Не лажи. Овакви сте од првог дана, односно од оснивања странке

Name

Није цудо Ех

11.12.2021 19:05

Све има свој рок трајања а и демократе из целог света су поново у БиХ.

Name

Рашо

10.12.2021 17:19

Увек исто од лопова кад се ближе избори. Петнаест година сипају у шупљо , лажу народ , пљачкају и увјек пролазе - па доста више лопови !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

10.12.2021 17:49

Надао сам се; д опозиције оваквом расплету.Ово је једини нормалан потез у овој м хаосу а да није на стету народа.

Name

Мики

10.12.2021 18:31

Ма и они се цигане, да се не би замјерили странцима. Релно сви Срби су за ово, али не и за Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пм

10.12.2021 19:10

Браво опозицијо ,само напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2021 20:35

Браво опозицијо све похвале

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОЛИДУК ДРНД

11.12.2021 12:29

НИСТА НОВОГ ОД ВАС ВИ ЗНАТЕ ГДЈЕ ГЛАСАТЕ.САМО КОД БАКИРА ИЗДАЈНИЦИ ЈЕДНИ.

ОДГОВОРИТЕ