Opozicija neće glasati: Ovo je avanturizam SNSD

Poslanici opozicije napustiće posebnu sjednicu neće učestvovati u glasanju NSRS.

Republika Srpska 10.12.2021 | 17:09
Opozicija neće glasati: Ovo je avanturizam SNSD

"Saslušali smo predlagače i naš zaključak je da ih nećemo podržati u njihovoj namjeri, jer smatramo da se radi o političkoj farsi i pripremi za opšte izbore 2022", kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Na pres konferenciji za novinare Šarović je naglasio da neće učestvovati u glasanju i da će napustiti sjednicu.

"Javnost u Srpskoj nije dobila od predlagača ono što je očekivala. Na stranu jedinstvo oko prenesenih nadležnosti, ali način na koji se to predlaže je opasnost za Republiku Srpsku", kazao je Šarović.

U ovom procesu nismo učestvovali ni na koji način, kaže prvi čovjek SDS-a, i ovo je politika koja nas vodi u propast.

"Očigledno je da je SNSD svjestan da je njegov rejting na minimumu i da je to povod za ovu sjednicu. Čekaće se šest mjeseci na zakone, pa onda na žalbe. Ovdje nema nikakvog jedinstva. Jer da ga ima sjeli bi prije sjednice i dogovorili šta da radimo", izjavio je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

On je naglasio da je ovo čisti avanturisam SNSD-a.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović upitao je zašto se ova važna pitanja otvaraju u završnoj godini izbornog mandata.

"Prenos nadležnosti su poznate činjenice već godinama, zašto to sada otvaraju. Imaju svu vlast, sve i maju u svojim rukama. Podijelili su sve privilegije 2019. i nikada nisu pomenuli nadležnosti. Ovo je poigravanje sa opasnim temama i prizivanje sukoba. Dajte da poričamo o društvenim temama", naveo je Borenović.

Predsjednik SPS-a Goran Selak kazao je da je SPS uzeo učešće i iznio stav da je za jaku Srpsku.

"Želimo da čujemo stav Srbije. Prije svega želimo jaku i finansijski stabilnu Srpsku. Moramo da vidimo kako nam žive borci, mislim da je prioritet da e održi ta sjednica. Materijali koji su danas pripremljeni su samo informacije koje se neće objaviti u Službenom glasniku RS, a sve da bi se narod zabrinuo", istakao je Selak.

(BN)

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

SNSDC/SNSD

10.12.2021 16:27

Mozda bas Sarovic nam bude sledeci predsednik. Sada je red da pospremimo neke stvari i da se ne mogu greske desiti ni od predesdnika ni od koga u RS. A da se problem BH postavi na blizinu izvornog Dejtona i time umanje kriminalne politike iz vremena Alije Izetbegovica. Sve ostalo ide na stetu i razor BH iz BHFa, sto bi bilo van mirovnog ili bilo kakavog drugog sporzuma. To bi cak narusavalao i Alijine principe o biti postojanja Bosne.

ODGOVORITE
Name

Centarfor

10.12.2021 19:37

Vracanje nadleznosti podrazumijeva i vracanje nekih drugih stvari na drzavni nivo. Npr zastava sa Ljiljanima, himna sa tekstom Jedna si Jedina, vracanje Armije RBIH i tako dalje.

Name

Aaa

11.12.2021 01:41

Jesi li to ti Burle, nisam te prepoznao. Rata jel de nikad dosta, kad ti ne uceatcujes u njemu

Name

Republika Srpska

10.12.2021 16:29

Pozdrav opoziciji koja je napustila sjednicu nakon Cvijanovićke i Dodika.

ODGOVORITE
Name

re

10.12.2021 18:45

Burle šta je ovo svi koji nisu lopovi u RS, daju ti crveni karton.

Name

Restauracija

11.12.2021 07:54

Opozicija i nije za nista drugo nego za poslove u "kuhinji".

Name

B.Luka

10.12.2021 16:32

Bravo,svaka čast, nadam se da će svi početi razmišljati svojom glavom,a ne kao ovi klimoglavci... Svjesno ili nesvesno zahvaljujući vodji aparthejda guraju R.S i narod R.S u velike probleme... Pričaju o ustavnosti,pa po kojoj ustavnosti i ustavu je njihov veliki vodja došao na vlast?Na ustavu koji su NATO transporteri napisali?Ma de molim vas ako je tako on i njegovi klimoglavci se trebaju odmah povući sa dužnosti jer su i oni samim time jedan veliki politički apsurd

ODGOVORITE
Name

Aco

10.12.2021 16:41

U nastavku sjednice vi će te biti glavna tema i biti nazivani stranim plaćenicima, izdajnicima. Ali neka vas to ne brine. Vi ste im trebali biti alibi u slučaju da kola krenu niz liticu.

ODGOVORITE
Name

KM

10.12.2021 16:42

Citaoci i oni imaju svoje interese i sve vise se organizuju (sami sebe) i ipak su orijentisani za normalan zivot, za normalne vrijednosti, da su zivi zdravi uspjesni zadovoljni. To bi se moglo reflektovati i na stagnaciju politicara i medija koji se uzdaju u senzacionalizam i pravdanja. S trzisnog aspekta takvi su napravili jednu vrstu poslovnog promasaja. Prepoznavanje trendova. Zato evo nesto rade u vlasti bi toplo predlozio i opozciji i vasoj televizijskoj kuci da pocne studioznije gledati na novinarstvo, te da se fokusira na invovacije u novinarstvu. Ne samo da moze spasavati, nego i isplatiti se, ali i rijesiti mnoge stvari koje su razumno postavljene u opoziciji, ali ne mogu doci do vidjela. Ne mislim na stvar rusenja Dodika, ne to, to nije dobra stvar. Nego prevazilazenje raznih stvari. A vidite usput je ovo ispit da li je opoziciji samo cilj rusenje Dodika. Ako jeste onda smo otkrili da opozicija je kriminalna umjesto politicka organizacija sto bi bio prinicip za gonjenje. Novinarstvo ima i policijske metode, a eto kriminalu iskoraci ko Prljavi Hari. DAKLE BN mora da se posveti inovacijama i studijama u okviru novinarstva i ultimativne trzisne resursizacije i kristalizacije. Moze i nestati s medijskog neba, kao sto je industrijalizacija odnijela dosta nazadnih i prevazidjenih stvari iz oblasti industrije. Zimus je idealna prilika da se to zapocne, vlast ima neke stvari koje unapredjuje i na tim poljima, ali je na svom mjestu uopsteno. Korisni mediji, mediji po mjeri citaoca.

ODGOVORITE
Name

Darko

10.12.2021 16:42

Bravo za SPS

ODGOVORITE
Name

Konspiracija

10.12.2021 16:42

Zasto se odlagala sjednica bas do danas ?? Pa to i ptice na grani znaju : 1. u nedelju su Izbori u Prijedoru izgubi li ove izbore Milorad moze reci politici ZBOGOM !! 2. pocela je ZVANICNO IZBORNA KAMPANJA u BiH ''s obzirom na to da informacije koje Narodna skupština RS-a danas razmatra nemaju snagu zakona, te nisu osporive pred Ustavnim sudom BiH'' drugim rijecima : KAO DA IH NIJE NI BILO !!

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

10.12.2021 16:52

Zaista mi je drago da ovaj put opozicija nije nasjela na Bajine fore, koji ne brine ni RS ni narod kako živi,borci takođe već uporno svojim idiotizmom pred Skupštinom pokušava da sakrije afere kiseonik, maske,pokretna bolnica i sav kriminal i pljačku!!Pa Radmanović i Špirić su aktivno učestvovali u prenosu nadležnosti,a ne Šarović i opozicija sad neka se čupaju sami!!

ODGOVORITE
Name

Goran Gradiska

10.12.2021 16:57

Ma ko ce normalsn podrzavati tu retrogradnu politiku SNSD-a....sve sd svelo na blokade,konflikte,mrznju...oni blokiraju nas najveci grad jer nisu u vlasti.To samk budale mogu raditi.SNSD je sam sebe unistio.Oni ne postoje u Krajini.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

10.12.2021 16:58

Tako i treba, pustite više njihove bajke za penzionere

ODGOVORITE
Name

Mirko

10.12.2021 17:05

Meni je sve jasno bilo kada je dodik nakon gubitka pozicije gradonacelnika u banja luci prijetio sa otkazima, to vam je narode ta politika...

ODGOVORITE
Name

Eh

10.12.2021 17:05

Ja sam clan SNSD-a duzi period i moram da kazem da nikada nije bio manji rejting kao sto je sada a tome je upravo veliku ulogu imao kriminal nepotizam privatni fakulteti nepismenost stimanje radnih mjesta a najvise PREVISOKE PLATE u administrativnom centru pa je tako vise onih koji su nezadovoljni i tuje veliki pad SNSD-a koji se tesko moze popraviti.

ODGOVORITE
Name

E

10.12.2021 18:08

Ne laži. Ovakvi ste od prvog dana, odnosno od osnivanja stranke

Name

Nije cudo Eh

11.12.2021 19:05

Sve ima svoj rok trajanja a i demokrate iz celog sveta su ponovo u BiH.

Name

Rašo

10.12.2021 17:19

Uvek isto od lopova kad se bliže izbori. Petnaest godina sipaju u šupljo , lažu narod , pljačkaju i uvjek prolaze - pa dosta više lopovi !

ODGOVORITE
Name

Tatar

10.12.2021 17:49

Nadao sam se; d opozicije ovakvom raspletu.Ovo je jedini normalan potez u ovoj m haosu a da nije na stetu naroda.

Name

Miki

10.12.2021 18:31

Ma i oni se cigane, da se ne bi zamjerili strancima. Relno svi Srbi su za ovo, ali ne i za Dodika.

ODGOVORITE
Name

Pm

10.12.2021 19:10

Bravo opozicijo ,samo napred

ODGOVORITE
Name

Re

10.12.2021 20:35

Bravo opozicijo sve pohvale

ODGOVORITE
Name

ROLIDUK DRND

11.12.2021 12:29

NISTA NOVOG OD VAS VI ZNATE GDJE GLASATE.SAMO KOD BAKIRA IZDAJNICI JEDNI.

ODGOVORITE