Тужилаштво тражи притвор за 15 особа због криминала

Тужилаштво БиХ предложило је притвор за 15 ухапшених у оквиру истраге кријумчарења неколико стотина килограма марихуане, сканка и других дрога, који су ухапшени на подручју Бањалуке, Градишке и других градова.

Босна и Херцеговина 10.12.2021 | 10:39
Тужилаштво тражи притвор за 15 особа због криминала

Након испитивања осумњичених, притвор је затражен ради обезбјеђења несметаног даљег спровођења истраге, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Приједлог за одређивање притвора упућен је Суду БиХ.

У оквиру истраге евидентирано је кријумчарење неколико стотина килограма марихуане, сканка и других дрога из Албаније и Црне Горе у БиХ, те даље према Хрватској, Словенији и земљама ЕУ, као и илегална набавка и кријумчарење оружја и муниције, у великим количинама из БиХ на подручје Холандије и Њамачке ради продаје на тамошњем илегалном тржишту.

Дио осумњичених терети се и за формирање илегалне лабораторије са посебним условима за производњу дроге, затим крађу скупоцјених моторних возила и организовано кријумчарење илегалних миграната.

У досадашњем раду на предмету, остварена је сарадња Тужилаштва БиХ са партнерским институцијама из Хрватске, Словеније, Словачке, Њамачке, Холандије и других земаља, а у наставку истраге биће реализована додатна сарадња са партнерским институцијама Француске и САД

Хапшење су ове седмице извели припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске. 

(Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

михаил

10.12.2021 09:59

Време је да удјете у привредне субјекте.Тузиластво деценијама гледа пљацке и цути ниста не ради .То је најбољи доказ да је сва пљацка одиграна захваљујуци правосудном систему од кога је пљацка и покривана.На улици полиција свакодневно врси рацију само да би казнама градјана сто висе напунила Будзет и покрила пљацку из Будзета Срамота у ком друству зивимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Време

10.12.2021 10:34

Бас тако друзе у праву си све иде по народу!

Name

РВИ

10.12.2021 10:07

Јели и бурле у екипи за апс?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.12.2021 11:39

Тата ти је!!!

Name

БЛ

10.12.2021 10:35

Сви знају да је правосудни систем корумпиран до сржи, па ме само занима зашто још увијек нико не позива министра правде и бивше тужиоце на одговорност? Почевши од бившег министра Селмана нпр, и наравно садашњег. Затим Гордана Тадић. Па Тегелтија. То је осовина зла и корупције у Републици Српској. Мислите да Тегелтија, најјачи српчанин, није знао за Наранчиће? Ма хајте молим вас, па њему се на фаци види да је на кокаину и марихуани сваки дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

10.12.2021 13:01

А никог за кокаин? Занимљиво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

11.12.2021 01:10

Наша једина нада је да судије не буду из средине у којој суде а по могућности ни исте вјере као осудјени. Мислим да би тек тада имали ону стару "ни по баби ни по стричевима" . Зато ја дајем подрску државном тужилаштву јер се надам да криминалцима неће судити његов пајдо из истог града

ОДГОВОРИТЕ