Tužilaštvo traži pritvor za 15 osoba zbog kriminala

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za 15 uhapšenih u okviru istrage krijumčarenja nekoliko stotina kilograma marihuane, skanka i drugih droga, koji su uhapšeni na području Banjaluke, Gradiške i drugih gradova.

Bosna i Hercegovina 10.12.2021 | 10:39
Tužilaštvo traži pritvor za 15 osoba zbog kriminala

Nakon ispitivanja osumnjičenih, pritvor je zatražen radi obezbjeđenja nesmetanog daljeg sprovođenja istrage, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

U okviru istrage evidentirano je krijumčarenje nekoliko stotina kilograma marihuane, skanka i drugih droga iz Albanije i Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj, Sloveniji i zemljama EU, kao i ilegalna nabavka i krijumčarenje oružja i municije, u velikim količinama iz BiH na područje Holandije i Njamačke radi prodaje na tamošnjem ilegalnom tržištu.

Dio osumnjičenih tereti se i za formiranje ilegalne laboratorije sa posebnim uslovima za proizvodnju droge, zatim krađu skupocjenih motornih vozila i organizovano krijumčarenje ilegalnih migranata.

U dosadašnjem radu na predmetu, ostvarena je saradnja Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Njamačke, Holandije i drugih zemalja, a u nastavku istrage biće realizovana dodatna saradnja sa partnerskim institucijama Francuske i SAD

Hapšenje su ove sedmice izveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

(Srna) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

mihail

10.12.2021 09:59

Vreme je da udjete u privredne subjekte.Tuzilastvo decenijama gleda pljacke i cuti nista ne radi .To je najbolji dokaz da je sva pljacka odigrana zahvaljujuci pravosudnom sistemu od koga je pljacka i pokrivana.Na ulici policija svakodnevno vrsi raciju samo da bi kaznama gradjana sto vise napunila Budzet i pokrila pljacku iz Budzeta Sramota u kom drustvu zivimo.

ODGOVORITE
Name

Vreme

10.12.2021 10:34

Bas tako druze u pravu si sve ide po narodu!

Name

RVI

10.12.2021 10:07

Jeli i burle u ekipi za aps?

ODGOVORITE
Name

BL

10.12.2021 11:39

Tata ti je!!!

Name

БЛ

10.12.2021 10:35

Сви знају да је правосудни систем корумпиран до сржи, па ме само занима зашто још увијек нико не позива министра правде и бивше тужиоце на одговорност? Почевши од бившег министра Селмана нпр, и наравно садашњег. Затим Гордана Тадић. Па Тегелтија. То је осовина зла и корупције у Републици Српској. Мислите да Тегелтија, најјачи српчанин, није знао за Наранчиће? Ма хајте молим вас, па њему се на фаци види да је на кокаину и марихуани сваки дан.

ODGOVORITE
Name

???

10.12.2021 13:01

A nikog za kokain? Zanimljivo!

ODGOVORITE
Name

Sa

11.12.2021 01:10

Naša jedina nada je da sudije ne budu iz sredine u kojoj sude a po mogućnosti ni iste vjere kao osudjeni. Mislim da bi tek tada imali onu staru "ni po babi ni po stričevima" . Zato ja dajem podrsku državnom tužilaštvu jer se nadam da kriminalcima neće suditi njegov pajdo iz istog grada

ODGOVORITE