Корупција највећи проблем, који власт не жели да ријеши

- Корупција је убједљиво највећи проблем ове земље, која повлачи за собом и многе друге проблеме, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на панел дискусији поводом Међународног дана борбе против корупције у организацији Транспаренцy Интернатионал БиХ. 

Република Српска 09.12.2021 | 17:16
Корупција највећи проблем, који власт не жели да ријеши

Међутим, каже он, постоје политичке снаге, доминантно владајуће, које тај проблем не желе ни да покушају да ријеше, јер су управо они кључни узроци оволиког степена високе корупције која своје извориште има у изборној корупцији.

Бореновић каже да је једна од основних политичких подјела у БиХ на анти-коруптивне и про-коруптивне политичке структуре. 

- Сви се декларативно залажу за борбу против корупције, али суштински један дио политичких елита је у томе нашао своје упориште и упорно траже изговоре за неуспјех по питању било каквог законског или институционалног помака.

Присталица сам најригоризнијих законских рјешења у области борбе против корупције, посебно када су у питању европски стандарди и закони о јавним набавкама, сукобу интереса и Високог судског и тужилачког савјета, јер рјешавањем тог проблема, по аутоматизму рјешавамо и многе друге.

Синдром нечињења, некажњивости и незамјерања је доста дуго присутан и у правосуђу, али увјерен сам да има значајан број часних судија и тужилаца од интегритета који су довољно храбри и спремни да се боре против ове пошасти и на њих у овој заједничкој борби требамо рачунати, истакао је Бореновић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

051

09.12.2021 17:12

Наравно да неце да ријеси. Најкорумпиранији и јесу управо они из врха власти. То је легло корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

09.12.2021 19:51

Ако се икада корупција реси ово це тада добровољно дати оставке

Name

Федерал

10.12.2021 07:46

Политика = корупција. Једноставан разлог због којег не постоји интерес да се то питање ријеси.

ОДГОВОРИТЕ