Хаос у Њујорку: Изгорјела божићна јелка од 15 метара

Висока божиц́на јелка испред седишта "Фокс њуза" у Њујорку запаљена је рано јутрос, због чега су ватрогасци хитно реговали да угасе пожар који је захватио дрво високо 15 метара у центру Менхетна.

Свијет 08.12.2021 | 20:49
Хаос у Њујорку: Изгорјела божићна јелка од 15 метара

Снимак објављен на друштвеним мрежама показује пламен и дим како букте са окиц́еног дрвета нешто после поноц́и испред зграде медијске корпорације.

Телевизија је укључила директан пренос пожара на Фокс њуз скверу, само неколико дана након што је дрво, прекривено хиљадама лампица и украса, свечано откривено да би заблистало и огласило се звоњавом током празника.

"Изгледа да је наша огромна божиц́на јелка тамо, пре само неколико минута, била потпуно захвац́ена пламеном", рекла је водитељка "Фокс Њуза" Шенон Брим гледаоцима нешто после поноц́и.

Крег Таманаха (49) ухапшен је раније током дана и оптужен за подметање пожара, рекао је портпарол њујоршке полиције за "Вашингтон пост".

Таманаха се суочава са оптужбама које укључују криминално понашање, безобзирно угрожавање и подметање пожара. Осумњиченог је обезбеђење канала "Фокс њуз" приметило како се пење на божиц́ну јелку окиц́ену испред њихове пословне зграде близу угла Западне 48 улице и Шесте авеније око 12:15, саопштила је полиција.

"По доласку, полицајци су приметили мушкарца како бежи са локације и он је приведен без даљих инцидената", рекао је портпарол. Пожар је угашен без даљих повреда или инцидената од стране службеника њујоршке ватрогасне бригаде.

Полиција није коментарисала могуц́и мотив у случају. Није објављено да ли је Таманаха ангажовао адвоката. У пожару није било повређених, а истрага је у току, саопштиле су власти. Узрок пожара утврдиц́е њујоршки ватрогасни начелник. Таманахи је одузет упаљач, али није одмах јасно да ли је коришц́ено неко запаљиво средство, саопштила је полиција.

У интерном допису до којег је дошао "Пост", извршна директорка "Фокс Њуз Медија" Сузана Скот похвалила је власти и безбедносни тим компаније за њихове напоре да спрече повреде услед "намерног и дрског чина кукавичлука".

(МОНДО Фото: YОУТУБЕ/WПРИ/ПРИНТСЦРЕЕН/ТWИТТЕР/@АДАМПАРКХОМЕНКО)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Терористи!

09.12.2021 11:50

Ове крсташе највише брине што су све више крстови починиоци великих и мањих злочина!

ОДГОВОРИТЕ