Haos u Njujorku: Izgorjela božićna jelka od 15 metara

Visoka božićna jelka ispred sedišta "Foks njuza" u Njujorku zapaljena je rano jutros, zbog čega su vatrogasci hitno regovali da ugase požar koji je zahvatio drvo visoko 15 metara u centru Menhetna.

Svijet 08.12.2021 | 20:49
Haos u Njujorku: Izgorjela božićna jelka od 15 metara

Snimak objavljen na društvenim mrežama pokazuje plamen i dim kako bukte sa okićenog drveta nešto posle ponoći ispred zgrade medijske korporacije.

Televizija je uključila direktan prenos požara na Foks njuz skveru, samo nekoliko dana nakon što je drvo, prekriveno hiljadama lampica i ukrasa, svečano otkriveno da bi zablistalo i oglasilo se zvonjavom tokom praznika.

"Izgleda da je naša ogromna božićna jelka tamo, pre samo nekoliko minuta, bila potpuno zahvaćena plamenom", rekla je voditeljka "Foks Njuza" Šenon Brim gledaocima nešto posle ponoći.

Kreg Tamanaha (49) uhapšen je ranije tokom dana i optužen za podmetanje požara, rekao je portparol njujorške policije za "Vašington post".

Tamanaha se suočava sa optužbama koje uključuju kriminalno ponašanje, bezobzirno ugrožavanje i podmetanje požara. Osumnjičenog je obezbeđenje kanala "Foks njuz" primetilo kako se penje na božićnu jelku okićenu ispred njihove poslovne zgrade blizu ugla Zapadne 48 ulice i Šeste avenije oko 12:15, saopštila je policija.

"Po dolasku, policajci su primetili muškarca kako beži sa lokacije i on je priveden bez daljih incidenata", rekao je portparol. Požar je ugašen bez daljih povreda ili incidenata od strane službenika njujorške vatrogasne brigade.

Policija nije komentarisala mogući motiv u slučaju. Nije objavljeno da li je Tamanaha angažovao advokata. U požaru nije bilo povređenih, a istraga je u toku, saopštile su vlasti. Uzrok požara utvrdiće njujorški vatrogasni načelnik. Tamanahi je oduzet upaljač, ali nije odmah jasno da li je korišćeno neko zapaljivo sredstvo, saopštila je policija.

U internom dopisu do kojeg je došao "Post", izvršna direktorka "Foks Njuz Medija" Suzana Skot pohvalila je vlasti i bezbednosni tim kompanije za njihove napore da spreče povrede usled "namernog i drskog čina kukavičluka".

(MONDO Foto: YOUTUBE/WPRI/PRINTSCREEN/TWITTER/@ADAMPARKHOMENKO)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Teroristi!

09.12.2021 11:50

Ove krstaše najviše brine što su sve više krstovi počinioci velikih i manjih zločina!

ODGOVORITE