Предложени буџет града Бијељине већи за пет милиона КМ

Скупстина града Бијељина данас расправља о нацрту буџета за наредну годину и изврсењу будзета у девет мјесеци ове године.

Република Српска 08.12.2021 | 12:55
Предложени буџет града Бијељине већи за пет милиона КМ

Расправљајући о предложеном буџетском оквиру за наредну годину, из Одјељења за финансије је наведено да је буџет повећан за пет милиона КМ и износиће 56.481.000 КМ те да су повећана средства за борачке категорије, за пронаталитетну политику, образовне установе и стипендије, подстицај за пољопривреду...

Из Одјељења за финансије су навели да су захтјеви одборника били за повећање буџета на 71 милион КМ, али то су, како је истакли из одјељења, нереални захтјеви и то није прихватило Министарство финансија Републике Српске.

Одборници СНСД су критиковали да су повећана средства за плате у Градској управи, а истовремено, како су казали, није помагана привреда која је претпјела стету током пандемије.

Нацртом буџета за наредну годину за предвиђена средства за привреду су у износу од 160 хиљада КМ.

Буџетом за ову годину за привреду је било планирани 80 хиљада КМ.

Одборници су усвојили нацрт буџета за наредну годину, уз закључак да се организује јавнна расправа, док су одборници скупштинске већине одбили да прихвате извјештај о изврђењу буџета за девет мјесеци ове године.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БОРАЦ

08.12.2021 13:19

Браво уа ДРАШКА, браво за коалиционе партнере. Има наде за ову државу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН1840

08.12.2021 13:53

Ајде да видимо ста це циркусанти црвене секте измислити у БН за неусвајање будзета.

ОДГОВОРИТЕ