Predloženi budžet grada Bijeljine veći za pet miliona KM

Skupstina grada Bijeljina danas raspravlja o nacrtu budžeta za narednu godinu i izvrsenju budzeta u devet mjeseci ove godine.

Republika Srpska 08.12.2021 | 12:55
Predloženi budžet grada Bijeljine veći za pet miliona KM

Raspravljajući o predloženom budžetskom okviru za narednu godinu, iz Odjeljenja za finansije je navedeno da je budžet povećan za pet miliona KM i iznosiće 56.481.000 KM te da su povećana sredstva za boračke kategorije, za pronatalitetnu politiku, obrazovne ustanove i stipendije, podsticaj za poljoprivredu...

Iz Odjeljenja za finansije su naveli da su zahtjevi odbornika bili za povećanje budžeta na 71 milion KM, ali to su, kako je istakli iz odjeljenja, nerealni zahtjevi i to nije prihvatilo Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Odbornici SNSD su kritikovali da su povećana sredstva za plate u Gradskoj upravi, a istovremeno, kako su kazali, nije pomagana privreda koja je pretpjela stetu tokom pandemije.

Nacrtom budžeta za narednu godinu za predviđena sredstva za privredu su u iznosu od 160 hiljada KM.

Budžetom za ovu godinu za privredu je bilo planirani 80 hiljada KM.

Odbornici su usvojili nacrt budžeta za narednu godinu, uz zaključak da se organizuje javnna rasprava, dok su odbornici skupštinske većine odbili da prihvate izvještaj o izvrđenju budžeta za devet mjeseci ove godine.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

БОРАЦ

08.12.2021 13:19

Браво уа ДРАШКА, браво за коалиционе партнере. Има наде за ову државу.

ODGOVORITE
Name

BN1840

08.12.2021 13:53

Ajde da vidimo sta ce cirkusanti crvene sekte izmisliti u BN za neusvajanje budzeta.

ODGOVORITE