Гранична полиција тражи неоцарињену робу и цигарете

- Гранична полиција БиХ врши претресе на 12 локација на подручју Бијељине, Брчког, Угљевика и Добоја, које користи осам особа осумњичених за кријумчарење неоцарињене текстилне робе и цигарета, вриједности више стотина хиљада КМ, чиме је знатно оштећен буџет БиХ.

Република Српска 08.12.2021 | 08:17
Гранична полиција тражи неоцарињену робу и цигарете

Акција "Коридор" усмјерена је на доказивање незаконитих активности у којима су осумњичене особе, као припадници организоване грипе, од августа до децембра, учествовале у кријумчарењу текстилне робе и цигарета из Србије и Црне Горе у БиХ, која није прошла царинску процедуру, а је дистрибуисана на подручју БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Циљ претреса је проналажење доказа и предмета важних за кривични поступак због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе и кривично дјело кријумчарење.

Акција се реализује под надзором Тужилаштва БиХ, а према наредбама Суда БиХ.

У току активности по овом предмету у неколико одвојених догађаја пронађена је и привремено одузета текстилна роба и цигарете у вриједности већој од 350.000 КМ.

(Срна Фото: Илустрација/АА) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Босанац

08.12.2021 08:30

Како ствари стоје напокон је поцело. Главни тузилац ради свој посао не добро вец одлицно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Винко

08.12.2021 08:34

Тресла се гора,открице се мис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

08.12.2021 08:44

Питај те господина Додика знал ста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде крените

08.12.2021 11:24

Истразујте криминал и корупцију и хапсите банду. Цијела БиХ је заражена корупцијом и криминалом и то уз подршку и змирење власти на свим нивоима. Само је питање кад ће поцети хапсење властодржаца из власти који су уплетени у све незаконитости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

08.12.2021 12:32

А јел ове сто преносе дрогу не терете за неплацање царине и ПДВ-а на сверцовану робу? Колика је царина на лаке а колика на теске дроге по тарифној књизи?

ОДГОВОРИТЕ