Granična policija traži neocarinjenu robu i cigarete

- Granična policija BiH vrši pretrese na 12 lokacija na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja, koje koristi osam osoba osumnjičenih za krijumčarenje neocarinjene tekstilne robe i cigareta, vrijednosti više stotina hiljada КM, čime je znatno oštećen budžet BiH.

Republika Srpska 08.12.2021 | 08:17
Granična policija traži neocarinjenu robu i cigarete

Akcija "Кoridor" usmjerena je na dokazivanje nezakonitih aktivnosti u kojima su osumnjičene osobe, kao pripadnici organizovane gripe, od avgusta do decembra, učestvovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta iz Srbije i Crne Gore u BiH, koja nije prošla carinsku proceduru, a je distribuisana na području BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Cilj pretresa je pronalaženje dokaza i predmeta važnih za krivični postupak zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe i krivično djelo krijumčarenje.

Akcija se realizuje pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbama Suda BiH.

U toku aktivnosti po ovom predmetu u nekoliko odvojenih događaja pronađena je i privremeno oduzeta tekstilna roba i cigarete u vrijednosti većoj od 350.000 КM.

(Srna Foto: Ilustracija/AA) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bosanac

08.12.2021 08:30

Kako stvari stoje napokon je pocelo. Glavni tuzilac radi svoj posao ne dobro vec odlicno...

ODGOVORITE
Name

Vinko

08.12.2021 08:34

Tresla se gora,otkrice se mis

ODGOVORITE
Name

Dane

08.12.2021 08:44

Pitaj te gospodina Dodika znal sta

ODGOVORITE
Name

Ajde krenite

08.12.2021 11:24

Istrazujte kriminal i korupciju i hapsite bandu. Cijela BiH je zaražena korupcijom i kriminalom i to uz podršku i zmirenje vlasti na svim nivoima. Samo je pitanje kad će poceti hapsenje vlastodržaca iz vlasti koji su upleteni u sve nezakonitosti.

ODGOVORITE
Name

kmkok

08.12.2021 12:32

A jel ove sto prenose drogu ne terete za neplacanje carine i PDV-a na svercovanu robu? Kolika je carina na lake a kolika na teske droge po tarifnoj knjizi?

ODGOVORITE