Може ли Ђоковић независно од вакцинације на АО?

Ближи се крај календарске године, а готово одмах почетком наредне чека нас први Гренд слем турнир у сезони - Аустралијан опен. Већ дуже време се расправља о томе да ли ће вакцинација бити обавезан услов за учешће на турниру, а како ствари стоје то изгледа неће бити случај.

Спорт 07.12.2021 | 20:36
Може ли Ђоковић независно од вакцинације на АО?

Према сазнањима еминентног листа Л'Екип, играчи који нису у потпуности вакцинисани моћи ће да учествују на турниру у посебну потврду и сертификат. То се нарочито односи на оне који су прележали ковид после 31. јула 2021. године.

Документ у који је овај лист имао увид каже да су сви пријављени тенисери и тенисерке обавештени о овој промени и о свим изузецима за вакцинацију за турнир који почиње 17. јануара и завршава се 30. јануара ове године.

Све ће се одвијати у складу са смерницама АТАГИ-ја, Аустралијског техничког борда за имунизацију становништва, који ће надзирати целокупну ситуацију.

Ова информација ће занимати и Новака Ђоковића, који још није објавио свој вакцинални статус, а на Дејвис купу у Мадриду био је загонетан око свог евентуалног учешћа на првом Гренд слем турниру наредне такмичарске године.

(Телеграф.рс   Фото:Тањуг/АП)

Коментари / 0

Оставите коментар