Može li Đoković nezavisno od vakcinacije na AO?

Bliži se kraj kalendarske godine, a gotovo odmah početkom naredne čeka nas prvi Grend slem turnir u sezoni - Australijan open. Već duže vreme se raspravlja o tome da li će vakcinacija biti obavezan uslov za učešće na turniru, a kako stvari stoje to izgleda neće biti slučaj.

Sport 07.12.2021 | 20:36
Može li Đoković nezavisno od vakcinacije na AO?

Prema saznanjima eminentnog lista L'Ekip, igrači koji nisu u potpunosti vakcinisani moći će da učestvuju na turniru u posebnu potvrdu i sertifikat. To se naročito odnosi na one koji su preležali kovid posle 31. jula 2021. godine.

Dokument u koji je ovaj list imao uvid kaže da su svi prijavljeni teniseri i teniserke obavešteni o ovoj promeni i o svim izuzecima za vakcinaciju za turnir koji počinje 17. januara i završava se 30. januara ove godine.

Sve će se odvijati u skladu sa smernicama ATAGI-ja, Australijskog tehničkog borda za imunizaciju stanovništva, koji će nadzirati celokupnu situaciju.

Ova informacija će zanimati i Novaka Đokovića, koji još nije objavio svoj vakcinalni status, a na Dejvis kupu u Madridu bio je zagonetan oko svog eventualnog učešća na prvom Grend slem turniru naredne takmičarske godine.

(Telegraf.rs   Foto:Tanjug/AP)

Komentari / 0

Ostavite komentar