Муж засадио шуму у облику гитаре за своју покојну жену! (ВИДЕО)

Он је данас локална славна личност, а његову необичну креацију видео је свет.

Занимљивости 07.12.2021 | 16:35
Муж засадио шуму у облику гитаре за своју покојну жену! (ВИДЕО)

Када је супруга упитала мужа Педра Мартина Урету да ли могу да засаде поље на њиховој фарми у неком занимљивом облику који би се видео из авиона, он се само слатко насмејао. Али њена изненадна смрт оставила га је сломљеног срца, одлучног да јој испуни жељу и створи инструмент у пољу као сећање на вољену жену.

Принтсцреен/YоуТубе
 

Урета је био фармер на ранчу 1970-их и поседовао је земљиште у аргентинским Пампасима, источно од Буенос Ајреса. Једног дана, док је летео изнад региона, његова супруга Грасијела приметила је поље у чудном облику - канте млека. Инспирисана том идејом, предложила је да на њиховој земљи засаде поље које би оцртавало неки облик када се гледа одозго. Урета је пристао, али захтеви за послом и подизањем младе породице значили су да пар никада није имао прилику да свој план и оствари.

Нажалост, Грасијела је изненада преминула 1977. године у 25 години од анеуризме мозга. Тужан што никада није успео да испуни жељу своје жене, одлучио је да засади поље у њену част. Како је била велики заљубљеник у музику, одлучио је да дизајнира сложену шару која би личила на гитару, њен омиљени инструмент.

Сада као удовац и отац четворо мале деце, Урета је споро напредовао на пројекту у годинама након смрти своје жене. Штавише, сви око њега су мислили да је луд што покушава да изведе тако сложен дизајн, посебно без помоћи професионалних пејзажиста.

Није имао искуства у планирању огромног пројекта ове природе, па је на грешкама учио. Да би се уверио да је тачно обележио растојање између сваког дрвета, ангажовао је своју децу терајући их да стоје у тачно одређеним тачкама како би му омогућили да равномерно мери простор.

Принтсцреен/YоуТубе
 

Да би постигао савршени ефекат, одабрао је чемпресе да означи обод гитаре, њен врат, тело и рупу у центру, коју је дизајнирао у облику звезде. Да би представио жице, засадио је пет линија плавог еукалиптуса, стварајући запањујући ефекат више боја када се гледа одозго.

Урета је укупно засадио више од 7.000 стабала, а после много година мукотрпног рада, његова шума гитара сада се може видети из ваздуха у свом пуном сјају. Величина поља је далеко надмашила првобитну идеју његове жене и простире се на две трећине миље.

Muž slomljenog srca zasadio ogromno polje u obliku gitare za svoju pokojnu ženu

<п дата-wтг-лазy="16">Урета је данас локална славна личност, а његова необична креација је објављена широм света.

<п дата-wтг-лазy="17">Ипак, крајња иронија приче је да је сам Урета своју шуму гитаре видео само на фотографијама. Он се плаши летења те не може да прелети своју земљу да би се дивио свом раду одозго.

<п дата-wтг-лазy="17"><ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/0XаКр6XYКео" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<п дата-wтг-лазy="17">(24седам.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар