Muž zasadio šumu u obliku gitare za svoju pokojnu ženu! (VIDEO)

On je danas lokalna slavna ličnost, a njegovu neobičnu kreaciju video je svet.

Zanimljivosti 07.12.2021 | 16:35
Muž zasadio šumu u obliku gitare za svoju pokojnu ženu! (VIDEO)

Kada je supruga upitala muža Pedra Martina Uretu da li mogu da zasade polje na njihovoj farmi u nekom zanimljivom obliku koji bi se video iz aviona, on se samo slatko nasmejao. Ali njena iznenadna smrt ostavila ga je slomljenog srca, odlučnog da joj ispuni želju i stvori instrument u polju kao sećanje na voljenu ženu.

Printscreen/YouTube
 

Ureta je bio farmer na ranču 1970-ih i posedovao je zemljište u argentinskim Pampasima, istočno od Buenos Ajresa. Jednog dana, dok je leteo iznad regiona, njegova supruga Grasijela primetila je polje u čudnom obliku - kante mleka. Inspirisana tom idejom, predložila je da na njihovoj zemlji zasade polje koje bi ocrtavalo neki oblik kada se gleda odozgo. Ureta je pristao, ali zahtevi za poslom i podizanjem mlade porodice značili su da par nikada nije imao priliku da svoj plan i ostvari.

Nažalost, Grasijela je iznenada preminula 1977. godine u 25 godini od aneurizme mozga. Tužan što nikada nije uspeo da ispuni želju svoje žene, odlučio je da zasadi polje u njenu čast. Kako je bila veliki zaljubljenik u muziku, odlučio je da dizajnira složenu šaru koja bi ličila na gitaru, njen omiljeni instrument.

Sada kao udovac i otac četvoro male dece, Ureta je sporo napredovao na projektu u godinama nakon smrti svoje žene. Štaviše, svi oko njega su mislili da je lud što pokušava da izvede tako složen dizajn, posebno bez pomoći profesionalnih pejzažista.

Nije imao iskustva u planiranju ogromnog projekta ove prirode, pa je na greškama učio. Da bi se uverio da je tačno obeležio rastojanje između svakog drveta, angažovao je svoju decu terajući ih da stoje u tačno određenim tačkama kako bi mu omogućili da ravnomerno meri prostor.

Printscreen/YouTube
 

Da bi postigao savršeni efekat, odabrao je čemprese da označi obod gitare, njen vrat, telo i rupu u centru, koju je dizajnirao u obliku zvezde. Da bi predstavio žice, zasadio je pet linija plavog eukaliptusa, stvarajući zapanjujući efekat više boja kada se gleda odozgo.

Ureta je ukupno zasadio više od 7.000 stabala, a posle mnogo godina mukotrpnog rada, njegova šuma gitara sada se može videti iz vazduha u svom punom sjaju. Veličina polja je daleko nadmašila prvobitnu ideju njegove žene i prostire se na dve trećine milje.

Muž slomljenog srca zasadio ogromno polje u obliku gitare za svoju pokojnu ženu

Ureta je danas lokalna slavna ličnost, a njegova neobična kreacija je objavljena širom sveta.

Ipak, krajnja ironija priče je da je sam Ureta svoju šumu gitare video samo na fotografijama. On se plaši letenja te ne može da preleti svoju zemlju da bi se divio svom radu odozgo.

(24sedam.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar