Родитељи се жале на честе промјене васпитачица у вртићу

- Родитељи дјеце која похађају вртић „Наша дјеца“ у Бањалуци огорчени су јер се у једној од група у том вртићу у посљедње двије године константно мијењају васпитачице, због чега су се јутрос жалили управи Центра за предшколско образовање Бањалука и најавили пријаве инспекцији и ресорном министарству, стоји у допису упућеном БН порталу.

Република Српска 06.12.2021 | 12:55
Родитељи се жале на честе промјене васпитачица у вртићу

Како се наводи, родитељи истичу да је у групи, у којој су њихова дјеца, до сада промијењено више од шест васпитачица, што сматрају недоспустивим.

"Раније смо се жалили Управи Центра због такве праксе, али ништа није предузето да се сталне промјене тета зауставе. Данас нас је дочекала вијест да је васпитачица, која је дошла прије пар мјесеци и на коју су се дјеца таман навикла, премјештена и да је дошла нова. Више не знамо ни која је по реду. Дјеца су изгубила континуитет у образовању. На родитељском састанку недавно нам је речено да је то проблематична група с аспекта дисциплине и ауторитета, а што је разлог управо често мијењање васпитачица“, истакли су родитељи.

То је,како се наводи у допису, нарочито проблематично јер је то група дјеце која идуће године излазе из вртића и требали би да се адекватно припреме за полазак у школу.

Због промјене васпитачица, данас се, како тврде, неколико мајки упутило у Управу Центра за предшколско гдје их је примила замјеница директорице Мирјана Крчмар, а која им је, како кажу, рекла да је упозната с проблемима, али да родитељи „не могу да одређују ко ће гдје од васпитача да ради“.

„Занемарују се права дјеце, они су свјесни да није добро да се васпитачице мијењају често, али ништа не раде да то спријече. То је једина група која нема носиоца, односно вође групе већ дуже вријеме што сматрамо да је мимо свих правила и процедура. Обратићемо се инспекцији и надлежном министартсву да тражимо заштиту права дјеце“, сагласни су родитељи.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мира

06.12.2021 12:29

Није то проблем само у једном вртицу у Бања Луци, главни изговор је корона.Тако је било и прије короне, знам јер је моје дјете тад исло у вртиц.Проблем је у руководству ....тј.директоици која је јако дрска...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глигор

06.12.2021 12:54

Изгубила дјеца континуитет у образовању,казу мајке.Бас амбициозне мајке ,ја им предлазем нек саме куци образују своју дјецицу од 2-3 године у континуитету и упису их јос на балет,клавир,фудбал ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

06.12.2021 14:00

Бивша замјеница се јавља хахахај

Name

За Глигора

06.12.2021 15:07

Ботино или незналице. А можда обоје.

Name

Браво

06.12.2021 13:23

Само тако родитељи, борите се за своју дјецу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

06.12.2021 13:51

И мени је та реченица привукла пажњу. И ја сам родитељ, али ово је више претјерано. Данашње маме се само на нешто жале, све би неку правду гањале. Посвети се дјеци, мани се ти васпитача. И ја сам их преко 10 промијенила, па ником ништа. Тотално небитно.

Name

Ђорђе

06.12.2021 13:27

Све знају, сем да буду родитељи. То би да може икако управљало и институцијама и државом. Докон поп и јариће крсти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ли је могуће...

06.12.2021 13:35

Наравно да се васпитачице мијењају често; ускоро ће се мијењати и на мјесечној, седмичној бази. Тако је и са учитељицама по основним школама. Сукоб сељанчица и малограђанки, која има јачу везу, чак унутар исте странке. Само што се нису почупале за косу. А какве тек ријечи падају између њих... Да знају родитељи какве су то личности, истог момента би дјецу исписали из тих институција. Али можда су и родитељи попут тог запосленог персонала???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

06.12.2021 13:39

Па шта о предшколском васпитању и образовању зна УПРАВА ЦЕНТРА ? Нека покажу дипломе ? За Предшколско Васпитање и образовање се иде на факултет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

06.12.2021 14:37

поједиње родитеље,цувајте дјецу сами и проблем ријесен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

06.12.2021 15:13

То је стресно за малу дјецу. Моја унука је ишла у јаслице, скоро сваких петнаест дана нова васпитачица. Није до васпитача већ до Управе. Моју дјецу је иста васпитачуцу пазила до школе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

07.12.2021 08:27

Нека дјеца од малих ногу науче ста је лоповлук.Крш од државе