Roditelji se žale na česte promjene vaspitačica u vrtiću

- Roditelji djece koja pohađaju vrtić „Naša djeca“ u Banjaluci ogorčeni su jer se u jednoj od grupa u tom vrtiću u posljednje dvije godine konstantno mijenjaju vaspitačice, zbog čega su se jutros žalili upravi Centra za predškolsko obrazovanje Banjaluka i najavili prijave inspekciji i resornom ministarstvu, stoji u dopisu upućenom BN portalu.

Republika Srpska 06.12.2021 | 12:55
Roditelji se žale na česte promjene vaspitačica u vrtiću

Kako se navodi, roditelji ističu da je u grupi, u kojoj su njihova djeca, do sada promijenjeno više od šest vaspitačica, što smatraju nedospustivim.

"Ranije smo se žalili Upravi Centra zbog takve prakse, ali ništa nije preduzeto da se stalne promjene teta zaustave. Danas nas je dočekala vijest da je vaspitačica, koja je došla prije par mjeseci i na koju su se djeca taman navikla, premještena i da je došla nova. Više ne znamo ni koja je po redu. Djeca su izgubila kontinuitet u obrazovanju. Na roditeljskom sastanku nedavno nam je rečeno da je to problematična grupa s aspekta discipline i autoriteta, a što je razlog upravo često mijenjanje vaspitačica“, istakli su roditelji.

To je,kako se navodi u dopisu, naročito problematično jer je to grupa djece koja iduće godine izlaze iz vrtića i trebali bi da se adekvatno pripreme za polazak u školu.

Zbog promjene vaspitačica, danas se, kako tvrde, nekoliko majki uputilo u Upravu Centra za predškolsko gdje ih je primila zamjenica direktorice Mirjana Krčmar, a koja im je, kako kažu, rekla da je upoznata s problemima, ali da roditelji „ne mogu da određuju ko će gdje od vaspitača da radi“.

„Zanemaruju se prava djece, oni su svjesni da nije dobro da se vaspitačice mijenjaju često, ali ništa ne rade da to spriječe. To je jedina grupa koja nema nosioca, odnosno vođe grupe već duže vrijeme što smatramo da je mimo svih pravila i procedura. Obratićemo se inspekciji i nadležnom ministartsvu da tražimo zaštitu prava djece“, saglasni su roditelji.

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Mira

06.12.2021 12:29

Nije to problem samo u jednom vrticu u Banja Luci, glavni izgovor je korona.Tako je bilo i prije korone, znam jer je moje djete tad islo u vrtic.Problem je u rukovodstvu ....tj.direktoici koja je jako drska...

ODGOVORITE
Name

Gligor

06.12.2021 12:54

Izgubila djeca kontinuitet u obrazovanju,kazu majke.Bas ambiciozne majke ,ja im predlazem nek same kuci obrazuju svoju djecicu od 2-3 godine u kontinuitetu i upisu ih jos na balet,klavir,fudbal ...

ODGOVORITE
Name

Maja

06.12.2021 14:00

Bivša zamjenica se javlja hahahaj

Name

Za Gligora

06.12.2021 15:07

Botino ili neznalice. A možda oboje.

Name

Bravo

06.12.2021 13:23

Samo tako roditelji, borite se za svoju djecu!

ODGOVORITE
Name

Ana

06.12.2021 13:51

I meni je ta rečenica privukla pažnju. I ja sam roditelj, ali ovo je više pretjerano. Današnje mame se samo na nešto žale, sve bi neku pravdu ganjale. Posveti se djeci, mani se ti vaspitača. I ja sam ih preko 10 promijenila, pa nikom ništa. Totalno nebitno.

Name

Đorđe

06.12.2021 13:27

Sve znaju, sem da budu roditelji. To bi da može ikako upravljalo i institucijama i državom. Dokon pop i jariće krsti!

ODGOVORITE
Name

Da li je moguće...

06.12.2021 13:35

Naravno da se vaspitačice mijenjaju često; uskoro će se mijenjati i na mjesečnoj, sedmičnoj bazi. Tako je i sa učiteljicama po osnovnim školama. Sukob seljančica i malograđanki, koja ima jaču vezu, čak unutar iste stranke. Samo što se nisu počupale za kosu. A kakve tek riječi padaju između njih... Da znaju roditelji kakve su to ličnosti, istog momenta bi djecu ispisali iz tih institucija. Ali možda su i roditelji poput tog zaposlenog personala???

ODGOVORITE
Name

Hahaha

06.12.2021 13:39

Pa šta o predškolskom vaspitanju i obrazovanju zna UPRAVA CENTRA ? Neka pokažu diplome ? Za Predškolsko Vaspitanje i obrazovanje se ide na fakultet !

ODGOVORITE
Name

Za

06.12.2021 14:37

pojedinje roditelje,cuvajte djecu sami i problem rijesen.

ODGOVORITE
Name

Xxx

06.12.2021 15:13

To je stresno za malu djecu. Moja unuka je išla u jaslice, skoro svakih petnaest dana nova vaspitačica. Nije do vaspitača već do Uprave. Moju djecu je ista vaspitačucu pazila do škole.

ODGOVORITE
Name

Laktasi

07.12.2021 08:27

Neka djeca od malih nogu nauče sta je lopovluk.Krš od države