СНСД, СДА, ХДЗ не сналазе се без хаоса

Предсједник ПДП-а је рекао да је прошло више од четири мјесеца од када је Валентин Инцко наметнуо одлуку, изазвао нову кризу и отишао кући богатији за више милиона КМ, а да нико од политичких лидера власти није ни покушао да ово стање превазиђе  и врати у нормалне оквире. 

Република Српска 05.12.2021 | 17:56
СНСД, СДА, ХДЗ не сналазе се без хаоса

- Босна и Херцеговина је у сталној политичкој кризи, која је ескалирала наметањем одлуке одлазећег високог представника која је врло осјетљивог садржаја, али политичка криза у којој живимо је природно станиште владајуће коалиције СНСД, СДА, ХДЗ. Они се не сналазе без хаоса и политички не би могли опстати без криза које заједничким снагама креирају, изјавио је за Шведски државни радио предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Иако је у свјетској јавности искључиво Милорад Додик представљен као генератор кризе, треба знати да у БиХ постоје најмање тројица таквих, по један из сваке владајуће странке који се, наводно, залажу за свој народ, а који због свог интереса не желе стабилност и напредак - рекао је Бореновић.

Предсједник ПДП-а је рекао да је прошло више од четири мјесеца од када је Валентин Инцко наметнуо одлуку, изазвао нову кризу и отишао кући богатији за више милиона КМ, а да нико од политичких лидера власти није ни покушао да ово стање превазиђе  и врати у нормалне оквире. 

- Напротив, с једне стране имамо најаве посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске које трају од октобра, а на којој је наводно требало донијети 140 нових закона којима би биле поништене раније одлуке високих представника и парламената који су изгласали преносе надлежности са нивоа ентитета на ниво заједничких институција БиХ.

Од тих помпезних најава остале су четири информације са неколико закључака, а још није сигурно ни да ли ће та сједница бити одржана. Додик, који је предлагач сједнице, игра се с емоцијама народа, а није објаснио колико би Републику Српску коштала војска и како би то додатно утицало на ионако низак животни стандард грађана, није објаснио како му је ВСТС ваљао док је њиме управљао човјек који у је данас савјетник или како је Управа за индиректно опорезивање добра када тој институцији треба продати зграду свог кума за вртоглавих 100 милиона КМ - каже Бореновић.

Бореновић је истакао да истовремено из политичког Сарајева "имамо сталне пријетње новим сукобима, под изговором одбране БиХ".

- Чиме се такође играју емоцијама свог народа и понашају се као да је средина деведесетих година, а не 2021. година. Заправо, сви они заједно су политичка хоботница од које треба спасити и Републику Српску и ФБиХ, јер иза њихове власти је остало само сиромаштво, срозавање свих вриједности које треба да буду окосница нормалних и здравих политика, остале су неразјашњене коруптивне афере, милијарде КМ народног новца који је нестао у џеповима привилегованих.

Једино што иза њих не остаје јесте народ, који масовно бјежи из ове земље. Ако буду имали прилику да наставе да воде своје „политике“ и након 2022. године, а сигуран сам да неће, на крају ће у Шведској бити више и Срба и Хрвата и Бошњака него у БиХ. Наша мисија је да их зауставимо у овом пустошењу и у томе ћемо успјети - поручио је Бореновић.

Аваз

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Приједорцанин М.

05.12.2021 17:46

Бореновицу треба да сте у политицкој офанзиви.ви из опозиције својим изјавама и предлозима и указивањима на њихову погресну политику натјерт цете њих да.се ухвате рјесавању проблема барем покусајте а знам да њих народ уопсте не интересује вец њихов капитал и муљаза...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ад

05.12.2021 18:03

Ти треба њима де оцитас лекцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

05.12.2021 18:07

За разлику од њих вама тзв опозицији ни хаос не помаже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бориша

05.12.2021 18:07

Све си добро рекао Борене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирсад Сарајево

05.12.2021 18:08

Миле,Бакир и Драган три најбоља друга.Бореновићу само немојте правити исте грешке и поведите овај напаћени народ у нормалну будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

05.12.2021 18:10

Гледам слику прије неки дан Бореновића са Станивуковићем и Тривићком.То је права слика лидера са својим људима.Само напријед!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

05.12.2021 18:11

ПДП је одлична екипа, има много добрих људи, Бореновић ипак то посложи како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОПАЛА ДРЖАВА

05.12.2021 18:48

БЈЕЖИТЕ ЉУДИ ИЗ ОВЕ ПРОПАСТИ ЈЕР ОВДЈЕ НЕМА ДРЖАВЕ, СВЕ СУ УНИШТИЛИ, СВЕ ЈЕ КОРУМПИРАНО, ЊИХОВА ЈЕ ПОЛИЦИЈА, СУДСТВО И ТУЖИЛАШТВО, ЊИМА ЈЕ ДОБРО ЈЕР ИМАЈУ ДОБРЕ ПЛАТЕ И СЛУЖЕ САМО ЗА САКРИВАЊЕ ЛОПОВЛУКА СВОЈИХ НАДРЕЂЕНИХ ЛЕГАЛНИХ МАФИЈАША. БЈЕЖИТЕ ГДЈЕ ЗНАТЕ, ОВДЈЕ НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ДОБРО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ануска

05.12.2021 20:43

Како центрифугирање ...

ОДГОВОРИТЕ