SNSD, SDA, HDZ ne snalaze se bez haosa

Predsjednik PDP-a je rekao da je prošlo više od četiri mjeseca od kada je Valentin Incko nametnuo odluku, izazvao novu krizu i otišao kući bogatiji za više miliona KM, a da niko od političkih lidera vlasti nije ni pokušao da ovo stanje prevaziđe  i vrati u normalne okvire. 

Republika Srpska 05.12.2021 | 17:56
SNSD, SDA, HDZ ne snalaze se bez haosa

- Bosna i Hercegovina je u stalnoj političkoj krizi, koja je eskalirala nametanjem odluke odlazećeg visokog predstavnika koja je vrlo osjetljivog sadržaja, ali politička kriza u kojoj živimo je prirodno stanište vladajuće koalicije SNSD, SDA, HDZ. Oni se ne snalaze bez haosa i politički ne bi mogli opstati bez kriza koje zajedničkim snagama kreiraju, izjavio je za Švedski državni radio predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

Iako je u svjetskoj javnosti isključivo Milorad Dodik predstavljen kao generator krize, treba znati da u BiH postoje najmanje trojica takvih, po jedan iz svake vladajuće stranke koji se, navodno, zalažu za svoj narod, a koji zbog svog interesa ne žele stabilnost i napredak - rekao je Borenović.

Predsjednik PDP-a je rekao da je prošlo više od četiri mjeseca od kada je Valentin Incko nametnuo odluku, izazvao novu krizu i otišao kući bogatiji za više miliona KM, a da niko od političkih lidera vlasti nije ni pokušao da ovo stanje prevaziđe  i vrati u normalne okvire. 

- Naprotiv, s jedne strane imamo najave posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koje traju od oktobra, a na kojoj je navodno trebalo donijeti 140 novih zakona kojima bi bile poništene ranije odluke visokih predstavnika i parlamenata koji su izglasali prenose nadležnosti sa nivoa entiteta na nivo zajedničkih institucija BiH.

Od tih pompeznih najava ostale su četiri informacije sa nekoliko zaključaka, a još nije sigurno ni da li će ta sjednica biti održana. Dodik, koji je predlagač sjednice, igra se s emocijama naroda, a nije objasnio koliko bi Republiku Srpsku koštala vojska i kako bi to dodatno uticalo na ionako nizak životni standard građana, nije objasnio kako mu je VSTS valjao dok je njime upravljao čovjek koji u je danas savjetnik ili kako je Uprava za indirektno oporezivanje dobra kada toj instituciji treba prodati zgradu svog kuma za vrtoglavih 100 miliona KM - kaže Borenović.

Borenović je istakao da istovremeno iz političkog Sarajeva "imamo stalne prijetnje novim sukobima, pod izgovorom odbrane BiH".

- Čime se takođe igraju emocijama svog naroda i ponašaju se kao da je sredina devedesetih godina, a ne 2021. godina. Zapravo, svi oni zajedno su politička hobotnica od koje treba spasiti i Republiku Srpsku i FBiH, jer iza njihove vlasti je ostalo samo siromaštvo, srozavanje svih vrijednosti koje treba da budu okosnica normalnih i zdravih politika, ostale su nerazjašnjene koruptivne afere, milijarde KM narodnog novca koji je nestao u džepovima privilegovanih.

Jedino što iza njih ne ostaje jeste narod, koji masovno bježi iz ove zemlje. Ako budu imali priliku da nastave da vode svoje „politike“ i nakon 2022. godine, a siguran sam da neće, na kraju će u Švedskoj biti više i Srba i Hrvata i Bošnjaka nego u BiH. Naša misija je da ih zaustavimo u ovom pustošenju i u tome ćemo uspjeti - poručio je Borenović.

Avaz

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Prijedorcanin M.

05.12.2021 17:46

Borenovicu treba da ste u politickoj ofanzivi.vi iz opozicije svojim izjavama i predlozima i ukazivanjima na njihovu pogresnu politiku natjert cete njih da.se uhvate rjesavanju problema barem pokusajte a znam da njih narod uopste ne interesuje vec njihov kapital i muljaza...

ODGOVORITE
Name

Ad

05.12.2021 18:03

Ti treba njima de ocitas lekciju.

ODGOVORITE
Name

Hehe

05.12.2021 18:07

Za razliku od njih vama tzv opoziciji ni haos ne pomaže

ODGOVORITE
Name

Boriša

05.12.2021 18:07

Sve si dobro rekao Borene.

ODGOVORITE
Name

Mirsad Sarajevo

05.12.2021 18:08

Mile,Bakir i Dragan tri najbolja druga.Borenoviću samo nemojte praviti iste greške i povedite ovaj napaćeni narod u normalnu budućnost.

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

05.12.2021 18:10

Гледам слику прије неки дан Бореновића са Станивуковићем и Тривићком.То је права слика лидера са својим људима.Само напријед!

ODGOVORITE
Name

Ђорђе

05.12.2021 18:11

ПДП је одлична екипа, има много добрих људи, Бореновић ипак то посложи како треба.

ODGOVORITE
Name

PROPALA DRŽAVA

05.12.2021 18:48

BJEŽITE LJUDI IZ OVE PROPASTI JER OVDJE NEMA DRŽAVE, SVE SU UNIŠTILI, SVE JE KORUMPIRANO, NJIHOVA JE POLICIJA, SUDSTVO I TUŽILAŠTVO, NJIMA JE DOBRO JER IMAJU DOBRE PLATE I SLUŽE SAMO ZA SAKRIVANJE LOPOVLUKA SVOJIH NADREĐENIH LEGALNIH MAFIJAŠA. BJEŽITE GDJE ZNATE, OVDJE NIKADA NEĆE BITI DOBRO.

ODGOVORITE
Name

Anuska

05.12.2021 20:43

Kako centrifugiranje ...

ODGOVORITE