Белгијска полиција користи водене топове на протесту

Белгијска полиција употријебила је водене топове и сузавац како би растјерала неке демонстранте у Бриселу након што је већина демонстраната мирно марширала у знак протеста због пооштрених ограничења у пандемији вируса корона(ЦОВИД-19) која имају за циљ сузбијање пораста заразе.

Свијет 05.12.2021 | 17:06
Белгијска полиција користи водене топове на протесту

Хиљаде демонстраната, њих 8.000 по процјени полиције, изашли су у недјељу на улице Брисела да би изразили незадовољство због начина владиног управљања здравственом кризом у Белгији, двије седмице након сличних протеста који су тада прерасли у насиље.

Поворка демонстраната кренула је мирно улицама главнога белгијског града, окружена бројним припадницима полицијских снага. Већина демонстраната плесала је у ритму техно музике. 

“Не, хвала на вакцинама”, “Ковид = организовани геноцид”, “QР = свастика”, могло се прочитати на транспарентима које су истицали демонстранти. “Не треба нам вакцина за нашу дјецу”, скандирала је група жена.

Демонстранти осуђују обавезе које се становништву намећу од почетка пандемије цовида-19 да би се сузбило даље ширење вируса. Посебно их мучи обавеза посједовања здравствене пропуснице која је, за приступ неким мјестима постала обавезна. Демонстранти су искористили прилику да би критиковали медијско праћење кризе.

Припадници интервентне полиције који су носили штитове и кациге распоређени су по европској улици у којој су смјештене институције ЕУ. Неколико саобраћајница блокирано је оградама и бодљикавом жицом.

Не неким мјестима у граду постављени су водени топови, а улице у којима су се одвијале демонстрације надлијетао је хеликоптер.

(Агенције) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Др

05.12.2021 16:25

НАРОДЕ МОЈ, ОВО ДАЈЕ БАР МАЛО НАДЕ ,ДА НАС НЕЦЕ СВЕ ПРЕТВОРИТИ У СТОКУ. СВАКА ЦАСТ СВАКОМ КО ИЗАДЈЕ НА УЛИЦУ РАДИ ОВОГ ЗЛА, МА ГДЈЕ И МА У КОЈОЈ ЗЕМЉИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спутник 5/6/7

05.12.2021 16:34

Спутник и Кинеске вакцине имају за основни циљ да стите људе и од ових ефеката, али и да медицина буде стабилна ствар, а не дио односења сваког према сваком. Пфизер се рекламира да је руска и кинеска технологија застарила. Реално, корона је појава емпиријски гледано ствари повезаних са имунитетом, ако цовек "сто дана' није јео адекватно осјетљивиј је на разне надрзаје, ако је због тога оболио мозе и да умре. Мјеста као Европа или Балкан који су оптерецени редефинисањем централног нервног система цовкеа, ради посла на примјер или ради социолоског статуса, и не понаса се природно или ми гдје нам транзицијама, али висе насим вртлозима које су они примјетили, соле памет и слицним мјестима. Прије је орила се пјесма и радило се, о здравству је бринула дрзава, примале се ЈНА коњске вакцине и здравство је било на ниво код нас и СССР. Са запада је досло педерисање, јер су прво неке ствари зелели да имају, али нису тиме ни владали, а и увијек су то злоупотријебили. За америку је то узлед недостатка цивилизацијског трезора (историја стварања САД и насељаванаја Америке), а у Европу лукавство, па и похлепа. Блиски исток је прица за себе. Спутник 5 је АНТИЦОВИД вакцина. СПУНТНИК 1 сателит који је послан у извидјање свемира, СПУТИНК 2,3,4 не знам сад тацно, али мислим да су везани углавом за тематику као и СПУТНИК 1. СПУТНИК 6 би требао бити модел савременог информационог цивилног организовања и превазилазења медија. СПУНТИК 7 дигуталана цивилизација и потпуна корисна употреба технике технологије, могуцности дјелатност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

05.12.2021 16:44

Ово је мало висе од 8000. Неко је заборавио бар једну нулу ? Браво за Белгију и све друге земље које су масовно протестовале ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спутник

05.12.2021 18:05

Ма бјажи болан,бјажииии

Name

Татар

05.12.2021 17:41

Сви за нешто протествују сви глас дижу сви се боре за боље сутра једино нама свеједно погели вратове и чекамо на ред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ура

05.12.2021 18:04

Браво за демократију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

05.12.2021 18:57

Био сам тамо,демонстрира се за све сто не стима. Њима се не мозе десити бурле,заврсио би на ступу на главном тргу. Зато смо ми сами себи непријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изнервирале их пароле

05.12.2021 19:16

Вакцинисан или не, опако се ствари одвијају.....

ОДГОВОРИТЕ