"Курти пријети ратом, а оптужује Београд за нестабилност"

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да предсједник Владе самопроглашеног Косова Аљбин Курти оптужује Београд да у регион извози нестабилност у исто вријеме док сам пријети ратом и слањем оклопних возила на сјевер покрајине.

Србија 05.12.2021 | 17:02
"Курти пријети ратом, а оптужује Београд за нестабилност"

Поводом Куртијевог интервјуа за подгоричку "Побједу", у којем је оптужио Србију да се према сусједима понаша као "мала Русија" и да од Републике Српске жели да направи Бјелорусију, а од Црне Горе Украјину, из Канцеларије за Косово и Метохију поручили су да је само у Куртијевом паралелном универзуму могуће кривити Србију за изазивање регионалне нестабилности.

- Управо је он тај који својим једностраним, насилним акцијама и запаљивим изјавама нарушава тешко стечени мир на простору Косова и Метохије, али и шире. За разлику од Приштине, која у регион извози политику тероризма, нестабилности и звецкања оружјем, Београд је региону донирао хиљаде вакцина и тестова против вируса корона и више пута према сусједима исказао солидарност у случају ванредних ситуација - навели су из Канцеларије.

Подсјетивши да Београд активно учествује у иницијативи Отворени Балкан, чији је циљ заједничко повезивање, из Канцеларије су указали да у "монологу који жели да води Курти нема мјеста формирању Заједнице српских општина, нити разговора о нормализацији односа и питањима од интереса за народ Косова и Метохије".

- Пријетње ратом и оклопним возилима које би да шаље у српске средине свакако нису пут ни начин да се додвори страним спонзорима, јер ако добро слуша чуће да је све више гласова који поручују Куртију да је потрошио све кредите и да почне да спроводи потписане споразуме - закључили су у Канцеларији за Косово и Метохију.

(Срна)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Татар

05.12.2021 17:43

Дошло време да се свако о себи забави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

05.12.2021 19:00

Стварно цовјек не зна ста да мисли,знам само да сви девело лазу и свак за неког игра,за народ никог није од њих брига. Балкане мој,сто јузније,то тузније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово Репубљик

06.12.2021 05:03

Косово је независна држава и време је да се то прихвати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боске

06.12.2021 05:30

Ја бих рекао да идемо у партизане сви заједно да скинемо ову криминалну банду али нећу јер знам да ће мо се на крају поубијати поново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко се курти

06.12.2021 21:25

Неки брзо уце од великог брата.

ОДГОВОРИТЕ