"Kurti prijeti ratom, a optužuje Beograd za nestabilnost"

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti optužuje Beograd da u region izvozi nestabilnost u isto vrijeme dok sam prijeti ratom i slanjem oklopnih vozila na sjever pokrajine.

Srbija 05.12.2021 | 17:02
"Kurti prijeti ratom, a optužuje Beograd za nestabilnost"

Povodom Kurtijevog intervjua za podgoričku "Pobjedu", u kojem je optužio Srbiju da se prema susjedima ponaša kao "mala Rusija" i da od Republike Srpske želi da napravi Bjelorusiju, a od Crne Gore Ukrajinu, iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručili su da je samo u Kurtijevom paralelnom univerzumu moguće kriviti Srbiju za izazivanje regionalne nestabilnosti.

- Upravo je on taj koji svojim jednostranim, nasilnim akcijama i zapaljivim izjavama narušava teško stečeni mir na prostoru Kosova i Metohije, ali i šire. Za razliku od Prištine, koja u region izvozi politiku terorizma, nestabilnosti i zveckanja oružjem, Beograd je regionu donirao hiljade vakcina i testova protiv virusa korona i više puta prema susjedima iskazao solidarnost u slučaju vanrednih situacija - naveli su iz Kancelarije.

Podsjetivši da Beograd aktivno učestvuje u inicijativi Otvoreni Balkan, čiji je cilj zajedničko povezivanje, iz Kancelarije su ukazali da u "monologu koji želi da vodi Kurti nema mjesta formiranju Zajednice srpskih opština, niti razgovora o normalizaciji odnosa i pitanjima od interesa za narod Kosova i Metohije".

- Prijetnje ratom i oklopnim vozilima koje bi da šalje u srpske sredine svakako nisu put ni način da se dodvori stranim sponzorima, jer ako dobro sluša čuće da je sve više glasova koji poručuju Kurtiju da je potrošio sve kredite i da počne da sprovodi potpisane sporazume - zaključili su u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

(Srna)

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tatar

05.12.2021 17:43

Došlo vreme da se svako o sebi zabavi

ODGOVORITE
Name

Istina

05.12.2021 19:00

Stvarno covjek ne zna sta da misli,znam samo da svi develo lazu i svak za nekog igra,za narod nikog nije od njih briga. Balkane moj,sto juznije,to tuznije.

ODGOVORITE
Name

Kosovo Republjik

06.12.2021 05:03

Kosovo je nezavisna država i vreme je da se to prihvati.

ODGOVORITE
Name

Boske

06.12.2021 05:30

Ja bih rekao da idemo u partizane svi zajedno da skinemo ovu kriminalnu bandu ali neću jer znam da će mo se na kraju poubijati ponovo.

ODGOVORITE
Name

ko se kurti

06.12.2021 21:25

Neki brzo uce od velikog brata.

ODGOVORITE