Они који штрајкују ваша мјеста не знају да нађу на карти

Председник Србије Александар Вучић одговарао је на питања новинара након разговора са мештанима из Горњих Недељица.

Србија 04.12.2021 | 18:32
Они који штрајкују ваша мјеста не знају да нађу на карти

Он се осврнуо на протесте и блокаде путева који су се одиграли у Београду.

"Шта сте постигли и шта сте урадили, шта је смисао свега овога, да малтертирамо људе по Србији?", упитао је он.

Истакао је да не постоји притисак због кога ће да повуче Закон о референдуму. "Или ме убијте или идите на изборе. Неће улица да нам води политику", јасан је био председник.

Током разговара са грађанима из околних 12 села Јадранског краја, због забринутости око истраживања која врши компанија Рио Тинто, Вучић је рекао да ће лично да буде ангажован око овога што се дешава са јаловиштем и депонијом, одлагалиштем и да ће да буде и ради у име народа. Он је рекао да ће се заузети толико да никаква одлука неће моћи да буде донета, а да не буду питани мјештани.

"Видећемо какве су нам уговорне обавезеа с Рио Тинтом, тражићу да Рио Тинто склони депонију и јаловиште депонија склони и да не могу да рачунају на свој профит него да мора да се рачуна и на здравље људи које је најбитније На том путу бићемо врло одлучни, чврсти... - навео је председник.

- Нико вам не одузима земљу, земљу сте сами продавали. Што се тиче државних органа, у наредном периоду неће се догађати ама баш ништа. Променићемо и закон да нам не би рекли да је то закон о тзв. експлоатационом пољу, да не би испало да они имају право. Мислим да је важно да ћемо имати годину и нешто дана да они могу да заврше то што тражимо, па да дођем међу вас. Они који штрајкују ваша места не знају да нађу на карти - казао је Вучић.

(БН/Б92) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Иван

04.12.2021 18:38

Жива истина. Нико људима није одузимао земљу него су је продали за дебеле паре и покуповали станове по БГ, НС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профа

04.12.2021 18:39

Помети жуту багру са улица !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

06.12.2021 05:54

Сва жута багра је код њега на функцијама: Михајловићка, Мали, Чомић, Динкић.... Градоначелник Лознице је био у ГО Динкићеве странке, кога овај да помете????

Name

Отахарин

04.12.2021 18:43

Тацно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

УНИС

04.12.2021 19:54

Не разумијем овај народ. Као да никада до сада није било ни рудника, ни жељезара, ни прљаве индустрије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

04.12.2021 20:37

Слушао сам данас састанак преседника са мјештанима, свака му част. Дал он уопште спава. Човјек се бори за народ. Како неко од њих може бит да не гласа за њега. Само свака част за Александра великог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

05.12.2021 14:45

Сад испаде да је само проблем компанија Ријо Тинто? Ни ријећи о закону о експропријацији због којега су уствари и организовани протести у Србији!

ОДГОВОРИТЕ