Oni koji štrajkuju vaša mjesta ne znaju da nađu na karti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara nakon razgovora sa meštanima iz Gornjih Nedeljica.

Srbija 04.12.2021 | 18:32
Oni koji štrajkuju vaša mjesta ne znaju da nađu na karti

On se osvrnuo na proteste i blokade puteva koji su se odigrali u Beogradu.

"Šta ste postigli i šta ste uradili, šta je smisao svega ovoga, da maltertiramo ljude po Srbiji?", upitao je on.

Istakao je da ne postoji pritisak zbog koga će da povuče Zakon o referendumu. "Ili me ubijte ili idite na izbore. Neće ulica da nam vodi politiku", jasan je bio predsednik.

Tokom razgovara sa građanima iz okolnih 12 sela Jadranskog kraja, zbog zabrinutosti oko istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto, Vučić je rekao da će lično da bude angažovan oko ovoga što se dešava sa jalovištem i deponijom, odlagalištem i da će da bude i radi u ime naroda. On je rekao da će se zauzeti toliko da nikakva odluka neće moći da bude doneta, a da ne budu pitani mještani.

"Videćemo kakve su nam ugovorne obavezea s Rio Tintom, tražiću da Rio Tinto skloni deponiju i jalovište deponija skloni i da ne mogu da računaju na svoj profit nego da mora da se računa i na zdravlje ljudi koje je najbitnije Na tom putu bićemo vrlo odlučni, čvrsti... - naveo je predsednik.

- Niko vam ne oduzima zemlju, zemlju ste sami prodavali. Što se tiče državnih organa, u narednom periodu neće se događati ama baš ništa. Promenićemo i zakon da nam ne bi rekli da je to zakon o tzv. eksploatacionom polju, da ne bi ispalo da oni imaju pravo. Mislim da je važno da ćemo imati godinu i nešto dana da oni mogu da završe to što tražimo, pa da dođem među vas. Oni koji štrajkuju vaša mesta ne znaju da nađu na karti - kazao je Vučić.

(BN/B92) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ivan

04.12.2021 18:38

Živa istina. Niko ljudima nije oduzimao zemlju nego su je prodali za debele pare i pokupovali stanove po BG, NS.

ODGOVORITE
Name

Profa

04.12.2021 18:39

Pometi žutu bagru sa ulica !!!

ODGOVORITE
Name

Zvornik

06.12.2021 05:54

Sva žuta bagra je kod njega na funkcijama: Mihajlovićka, Mali, Čomić, Dinkić.... Gradonačelnik Loznice je bio u GO Dinkićeve stranke, koga ovaj da pomete????

Name

Otaharin

04.12.2021 18:43

Tacno?

ODGOVORITE
Name

UNIS

04.12.2021 19:54

Ne razumijem ovaj narod. Kao da nikada do sada nije bilo ni rudnika, ni željezara, ni prljave industrije.

ODGOVORITE
Name

Prika bn

04.12.2021 20:37

Slušao sam danas sastanak presednika sa mještanima, svaka mu čast. Dal on uopšte spava. Čovjek se bori za narod. Kako neko od njih može bit da ne glasa za njega. Samo svaka čast za Aleksandra velikog

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

05.12.2021 14:45

Sad ispade da je samo problem kompanija Rijo Tinto? Ni rijeći o zakonu o eksproprijaciji zbog kojega su ustvari i organizovani protesti u Srbiji!

ODGOVORITE