Једномјесечни притвор за Горана Сарића и остале

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор за Горана Сарића и осталих шест осумњичених за убиство 22 цивила у Бијељини током 1992. године.

Република Српска 04.12.2021 | 18:26
Једномјесечни притвор за Горана Сарића и остале

Тужилац Иван Матешић потврдио је да је одређен притвор од мјесец дана за Горана Сарића, бившег командата Специјалне бригаде полиције Републике Српске, који је раније у два предмета ослобођен оптужби за геноцид у Сребреници и злочине у Сарајеву.

На рочишту одржаном пред Судом БиХ одређен је и притвор за Живана Миљановића, помоћника командира Станице јавне безбједности /СЈБ/ Бијељина, Стеву Бокарића, припадника Службе државне безбједности Бијељина, Јовицу Петровића и Мирка Симића, припаднике Интервентног вода СЈБ, те Љубу Марковића и Славенка Кочевића, припаднике Специјалног вода Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Према његовим ријечима, одређивање притвора је затражено због утицаја на свједоке и могућности бјекства осумњичених, пренио је Бирн.

Сарић и остали су ухапшени су јуче, а они су, према наводима Тужилаштва БиХ, осумњичени за убиство 22 особе бошњачке националности, међу којима је било седморо дјеце и осам жена.

Према информацијама Бирна, они су осумњичени за убиства породица Сарајлић, Сејменовић и Малагић, које су одведене из својих кућа у бијељинском насељу Букреш.

(Срна)