Jednomjesečni pritvor za Gorana Sarića i ostale

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za Gorana Sarića i ostalih šest osumnjičenih za ubistvo 22 civila u Bijeljini tokom 1992. godine.

Republika Srpska 04.12.2021 | 18:26
Jednomjesečni pritvor za Gorana Sarića i ostale

Tužilac Ivan Matešić potvrdio je da je određen pritvor od mjesec dana za Gorana Sarića, bivšeg komandata Specijalne brigade policije Republike Srpske, koji je ranije u dva predmeta oslobođen optužbi za genocid u Srebrenici i zločine u Sarajevu.

Na ročištu održanom pred Sudom BiH određen je i pritvor za Živana Miljanovića, pomoćnika komandira Stanice javne bezbjednosti /SJB/ Bijeljina, Stevu Bokarića, pripadnika Službe državne bezbjednosti Bijeljina, Jovicu Petrovića i Mirka Simića, pripadnike Interventnog voda SJB, te Ljubu Markovića i Slavenka Кočevića, pripadnike Specijalnog voda Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, određivanje pritvora je zatraženo zbog uticaja na svjedoke i mogućnosti bjekstva osumnjičenih, prenio je Birn.

Sarić i ostali su uhapšeni su juče, a oni su, prema navodima Tužilaštva BiH, osumnjičeni za ubistvo 22 osobe bošnjačke nacionalnosti, među kojima je bilo sedmoro djece i osam žena.

Prema informacijama Birna, oni su osumnjičeni za ubistva porodica Sarajlić, Sejmenović i Malagić, koje su odvedene iz svojih kuća u bijeljinskom naselju Bukreš.

(Srna)