Си Ђинпинг одржао видео говор на церемонији отварања Међународне конференције „Разумевање Кине“

Кинески председник Си Ђинпинг је у Пекингу одржао видео говор на церемонији отварања Међународне конференције „Разумевање Кине“ (Гуангџоу) 2021. године.

Свијет 03.12.2021 | 08:24
Си Ђинпинг одржао видео говор на церемонији отварања Међународне конференције „Разумевање Кине“

„Ја сам рекао да уколико желите да разумете данашњу Кину, морате разумети Комунистичку партију Кине“, истакао је у говору председник Си.

Ове године се обележава 100-годишњица од оснивања Комунистичке партије Кине. Током протеклих 100 година, Комунистичка партија Кине је ујединила и предводила кинески народ у његовим непрестаним борбама, што је, како је нагласио Си, из темеља променило будуц́ност и судбину кинеског народа, а такође је дубоко утицало на ток светске историје.

Комунистичка партија Кине ц́е се држати пута мирног развоја, инсистирати на политици отварања према свету, унапредити изградњу заједнице са заједничком будуц́ношц́у за човечанство и промовисати заједничке вредности мира, развоја, правичности, правде, демократије и слобода за цело човечанство, навео је Си.

Он је указао да ће Комунистичка партија Кине увек бити градитељ светског мира, доприносилац глобалном развоју и бранилац међународног поретка и да ће настојати да да нови и вец́и допринос напретку људске цивилизације и светског мира и развоја.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србољуб Влаховић Цигановић

03.12.2021 11:10

Срамота кога подржавамо! Каква гомила циника и лицемјера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Појма немам

04.12.2021 10:33

Не контам кога ти подржаваш.